Симптоми на слънчев дерматит Основният признак на слънчевите алергии е

...
Симптоми на слънчев дерматит Основният признак на слънчевите алергии е
Коментари Харесай

Какво е слънчев дерматит и как да се справите с него

Симптоми на безоблачен дерматит

Основният симптом на слънчевите алергии е сърбящият обрив. Той нормално се появява в региона на шията, под коленете, сред млечните жлези, на стомаха, както и на лицето, ръцете, раменете и гърба. Яркият червен обрив може да се образува даже на тези места, които не са били изложени на директна слънчева светлина. Слънчевият дерматит нормално се демонстрира след няколко минути, откакто сте се изложили на слънце.

В допълнение към естетическите неудобства, обривът е съпроводен от мощен сърбеж, който, също така, може да се ускори от слънцето. В някои случаи се появява гной. Възможно е даже кожата да стартира да се бели. Областите на кожата, наранени от обрив, могат да набъбват и да се подуват. Това постоянно е съпроводено от други признаци, като повишение на телесната температура и утежняване в общото благоволение.

Реакцията на кожата върху лъчите на слънцето може да бъде най-непредсказуема.

Причини за пораждане на слънчевата дерматит

Заслужава да се означи, че в слънчевите лъчи няма алергичен съставен елемент. Подобна токсична реакция на тялото е обвързвана с взаимоотношението на ултравиолетови лъчи с вещество върху кожата (екзогенен фотодерматит или ендогенен фотодерметит).

Например, потреблението на някои медикаменти може да докара до алергии. Сред такива медикаменти са някои антибиотици, антихистамини, цитостатици, нестероидно противовъзпалително (аспирин, ибупрофен) и орални контрацептиви.



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР