Симптоми на пневмония – ако ги забележите, не забравяйте да

...
Симптоми на пневмония – ако ги забележите, не забравяйте да
Коментари Харесай

Начални симптоми на пневмония

Симптоми на пневмония – в случай че ги забележите, не забравяйте да посетите доктор!.

Почти всички настинки и респираторни инфекции минават леко и без затруднения, само че, за жалост, от време на време болесттите на горните дихателни пътища могат да прераснат в пневмония. В някои случаи не е елементарно пневмонията да се разпознае.

Това са шест признака на “тиха ” пневмония, които ще оказват помощ за идентифициране на заболяването допустимо най-скоро, с цел да може да предприемете дейности.

Симптоми на пневмония:

Учестен пулс
Измерете сърдечната периодичност и в случай че тя е по-висока от 100 удара в минута, не забравяйте да посетите доктор – може да имате пневмония.

Болка в гърдите
Това демонстрира, че инфекцията постепенно стартира да визира дихателните пътища. Ако болката в гърдите не отшуми, откакто кашлицата отмине – неотложно посетете доктор.

Влажна изтощителна кашлица
Ако кашлицата е непрекъснато влажна, отделяте храчки, само че чувството за облекчение не идва, би трябвало да посетите доктор допустимо най-скоро – изтощителната кашлица може да бъде признак на пневмония.

Затруднено дишане
Когато дихателните пътища са наранени, тогава се появява затруднено или плитко дишане. Обикновено се случва, когато инфекцията се е популяризирала задоволително надълбоко в белите дробове и изисква незабавна здравна помощ.

Вижте още: Лесни извършения за облекчение на болката в гърба

Храчки с кръв
Ако храчките, които изкашляте, съдържат кръв или имат ръждив цвят, това е знак, че заболяването е засегнала белите ви дробове.

Температура
Не подценявайте този признак и не се опитвайте да я “свалите ” – неотложно посетете доктор.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР