Симптоми на паник атаки изпитват постоянно около 2 % от

...
Симптоми на паник атаки изпитват постоянно около 2 % от
Коментари Харесай

12 начина да се преборите с паник атаките

 зелени-очи

Симптоми на паник офанзиви изпитват непрекъснато към 2 % от хората по света. Жените по силата на своите биологични и психологични особености имат по-голям риск от прекарване припадък на суматоха – три пъти по-често от мъжете. Паниката може да ни застигне където и когато е угодно. Но най-често припадък на паник офанзиви се изпитват на многолюдни места – в търговски центрове, на улицата, в кафене. Те могат да стартират и в затворени пространства – асансьор, рейс, чакалня.  Психологът Арина Липкина дава 12 лесни стъпки, които ще оказват помощ да се справите, в случай че ненадейно ви е обзел припадък на паник офанзиви:

1. Изпийте 100-150 грама студена вода.

2. Започнете да изговаряте всичко, което вършиме, на глас. Говорете със себе си, подкрепяйте се, ободрявайте с.е

3. Правете извършения за надълбоко поемане, може и с приложението MyCalmBeat.

4. Ако сте в кола или не ви вижда никой, увеличете музиката и започнете да пеете.

5. Потривайте ръце, до момента в който се стоплят дланите, втривайте ръце (сякаш желаете да отърсите нещо), добре е да имате в себе си шипована масажна топка за ръце. Стискайте топката, като я движите сред ръцете си.

6. Лицето пък, назад, се постарайте да го охладите (в колата може да отворите прозореца, в помещението да включите елементарен вентилатор, да се измиете няколко пъти със студена вода, на улицата да употребявате бутилка с вода).

7. Отпуснете изцяло тялото си ( при опция седнете или легнете), като че ли то е изпаднало в бзтегловност, въздушно, затворете очи, пуснете си музика (дръжте в себе си слушалки за телефон).

8. Включете мозъка си за решение на задания: в случай че сте зад кормилото, погледнете картата и помислете по какъв начин може да изградите маршрут независимо без навигатор (където би трябвало, в различен град).

Ако учите непознат език, повтаряйте думи, реплики, по-рано записани на диктофон или в приложение на телефон. Имайте пред себе си кръстословица или работни/учебни мемоари. Може да рисувате или да оцветявате заготовки. Обикновена игра на тетрис също ще разсее мозъка ви от офанзивите.

9. Ако имате опция позвънете/поговорете с някого за нещо прелестно и желателно вълнуващо, с цел да тематиката да ви повлияе прочувствено позитивно.

10. Ако имате животно у дома, го докосвайте и си говорете с него. Контактът с животните като цяло оказва помощ доста. Независимо свои или непознати.

11. Започнете да дъвчите дъвка (по опция ментова).

12. Веднага щом усетите, че сте малко по-добре, кажете на себе си: „ Аз съм тук основният, това е моето тяло, аз го ръководя, то (тялото, мозъкът) е решило, чче в този момент ми би трябвало малко адреналин, само че – не, благодаря, не ми би трябвало, добре съм. Аз се управлявам, оправям се, положението ми се стабилизира. Аз притежавам своето тяло, своите мисли “.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР