Симпатизанти и висши представители на официално враждуващите партии ВМРО и

...
Симпатизанти и висши представители на официално враждуващите партии ВМРО и
Коментари Харесай

ВМРО и ДПС се събраха на антиправителствен протест пред парламента. Джамбазки си тръгна

Симпатизанти и висши представители на публично враждуващите партии Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи се оказаха на еднакъв антиправителствен митинг пред Народното събрание във вторник. В демонстрацията участваха и членове на националистическото придвижване "Хан Кубрат ", измежду които се виждаха и хора с нацистки татуировки.

В последна сметка представителите на Вътрешна македонска революционна организация си потеглиха, откакто техниятсъпредседател и евродепутат Ангел Джамбазки съобщи пред медиите, че не може да остане на едно място с Движение за права и свободи.

Протестът с искане за оставка на държавното управление на Кирил Петков се организира към паметника на Цар Освободител против централния вход на Народното събрание, където през това време против кабинета.
 Лидерът на Движение за права и свободи и негови съпартийци се разходиха из антиправителствения митинг пред Народното събрание.
Демонстрациите започнаха малко преди 12.00 часа на площада против Народното събрание. Там започнаха да се събират симпатизанти и членове на Вътрешна македонска революционна организация и Национално придвижване "Хан Кубрат ".

Малко по-късно на площада пристигнаха и представителите на сдружението на общините "Толерантност ", което сплотява над 60 общини. Те също оповестиха, че желаят оставката на държавното управление.
 Протестиращи от Национално придвижване
Сред протестиращите бяха кметовете на Кърджали Хасан Азис и на Белица – Радослав Ревански , който е някогашен народен представител от Движение за права и свободи, съобщи Българското национално радио (БНР). Пред БНР Азис сподели, че за тях не е проблем това, че стачкуват дружно с представители на националистически и патриотични обединения.

"Ние сме длъжни да се включим в този митинг в името на България, в името на днешния и на утрешния, само че дайте и за вчерашния ден ", сподели кметът на Кърджали. "Не подвеждайте хората. Тук въпросът е и за патриотизма, тук въпросът е и за отговорността към България. "
 Съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки (вляво) и Александър Сиди (крайният вдясно) първо бяха обкръжили входа на кооперацията на премиера на ул.
Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки обаче сподели, че неговата групировка не желае да стачкува дружно с никого и да бъде слагана под общ знаменател с Движение за права и свободи. Активността на партията му във вторник стартира още от сутринта, когато членове на организацията обкръжиха входа на кооперацията на ул. "Шишман ", в която живее министър председателят Петков.

"С Движение за права и свободи не можем да имаме общи цели. Движение за права и свободи пази непознати ползи – съветски, турски и всевъзможни други, само че не и български ".

Впоследствие представители на Движение за права и свободи, водени от ръководителя на групата Мустафа Карадайъ, напуснаха постройката и отидоха да поздравят стачкуващите. На въпрос дали хората са проведени от партията, депутатът Йордан Цонев разяснява, че "когато идват протестиращи от страната, несъмнено имат потребност и от организация ".
 Поглед към антиправителствения митинг към обяд във вторник.
Вотът на съмнение против държавното управление беше импортиран предходната седмица от ГЕРБ. Още тогава от Движение за права и свободи, "Има подобен народ " и "Възраждане " споделиха, че ще го поддържат.

Впоследствие четирите партии Никола Минчев ( "Продължаваме смяната "), а същия ден хиляди хора се събраха на импровизиран митинг в негова поддръжка.

Демонстрации и за вторник, и сряда вечерта. Във вторник има и контрапротест на "Възраждане ", който ще измести проправителствената проява. Привържениците на кабинета ще се съберат зад Народното събрание във вторник, а в сряда местата на двете прояви ще се разменят.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР