Симона Радева – бившата полицайка, която бе обвинена, че е

...
Симона Радева – бившата полицайка, която бе обвинена, че е
Коментари Харесай

Първи свидетели по делото „Семерджиев” – полицайката Симона Радева и военен прокурор

Симона Радева – някогашната полицайка, която бе упрекната, че е пособия на Георги Семерджиев се яви на разпит в първото дело за жестоката злополука на бул. „ Черни връх ” в София.

Тя отхвърли да приказва пред публицистите преди съвещанието, а лицето ѝ беше прикрито с маска, черни очила, шапка и качулка. 

Прокуратурата има данни, че Георги Семерджиев е потърсил полицайката Радева по телефона след злополуката, тъй като ключовете за дома му са останали в автомобила след бягството му. Вместо да го арестува за двойното ликвидиране, тя му е донесла стълба, с цел да може мъжът да се прибере в дома си.

„ От бул. Джеймс Баучер в посока бул. Арсеналски с таксито си се престроявам за ляв завой, прекосих на зелено. В ляво има пешеходна пътека, на нея имаше доста пешеходци, които пресичаха. След секунди се чу свиреп удар. Не чух тон от натискане на спирачка. Имах болки в ребрата, краката, само че това бяха дребни неща. Дойде екип на спешна помощ, прегледа ме и ме попита дали нуждая се от хоспитализация, аз отговорих, че нямам. Видях и хора, които снимаха произшествието ”. Това съобщи таксиметровият водач Иван Овчаров, един от очевидците и потърпевш от злополуката, породена от Семерджиев, представен в БГНЕС.

Прокурор Адалберт Кръстев беше извикан като очевидец, тъй като изненадващо се оказа измежду първите участници в огледа на мястото на престъплението на 5 юли.

Пред съда Кръстев съобщи, че е пътувал по бул. „ Черни връх ”, когато се е чул трясъкът от авариралия джип на Семерджиев, само че не е видял момента на конфликта - по шума предположил, че е избухнал гърмеж. Той твърди, че е решил да спре на мястото на случая, когато е забелязал идващ патрулен автомобил.

„ Слязох до първото момиче да видя какво се случва с нея, имаше още едно момче – 170 см високо, след което пристигнаха двама лекари да оказват помощ, доста хора гледаха, снимаха, само че не помагаха. Беше в действителност голяма покруса. След това пристигнаха доста служители на реда, отидохме до колата и видяхме, че до нея има сигнална лампа и палка. На предната седалка имаше мъжка чанта, дойдоха служителите на реда, стартира огледът, затвориха параметъра и всичко продължи. Завихме автомобила, задната част на автомобила беше раздвоен на две ”, съобщи още Адалберт Кръстев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР