Симона Петкова показа, че се връща към най-добрата си форма.

...
Симона Петкова показа, че се връща към най-добрата си форма.
Коментари Харесай

Симона Петкова се развихри с три гола и асистенция за Аарау в контролна среща

Симона Петкова сподели, че се връща към най-хубавата си форма. Тя вкара три гола и подаде за още един при триумфа 5:0 като посетител на новия й тим Аарау в контролна среща с Йорликон (Цюрих).

Отборът от женската втора лига на Швейцария оказа опозиция на Аарау единствено преди почивката, когато резултатът беше единствено 1:0. Българката, която изигра първи цялостни 90 минути след травмата на глезена, асистира за това попадение. Тя получи висока топка пред наказателното поле, с първото допиране я продължи към съотборничка, която влезе на скорост и по-късно вратарката на домакините нямаше какво да направи. Минути преди гола центриране на Симона Петкова от тъча също можеше да се трансформира в асистенция, само че нейната съотборничка беше в състояние на засада.

След това пристигна времето на българското момиче, която наниза бърз хеттрик за втория, третия и четвъртия гол за отбора си. Особено красиво беше второто попадение, в което тя получи топката в наказателното поле, елегантно преодоля защитничка на съперника и по диагонала не остави шансове на вратаря. В края на срещата девойките от Аарау оформиха и крайния резултат.

Петкова мина в Аарау преди десетина дни и има значимата задача да помогне на отбора да усъвършенства атакуващата си мощност. Отборът е в долната половина на класирането, само че организацията на работа е на доста положително равнище, като с изключение на Петкова има и още две чужденки.

" За мен най-важното е оптимално бързо да вляза в най-хубавото си положение от преди травмата. Здравословно съм супер, само че игровата процедура е значима. Доволна съм от трите гола, само че давам обещание повече попадения в шампионата ", сподели българката след мача за Българска телеграфна агенция.

Първенството на Швейцария при дамите се възобновява на 25-ти февруари, а Аарау е хазаин на Санкт Гален.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР