Симона Халеп заяви, че е много доволна от представянето си

...
Симона Халеп заяви, че е много доволна от представянето си
Коментари Харесай

Халеп: Мога да се боря за най-големите трофеи


Симона Халеп съобщи, че е доста удовлетворена от представянето си освен във вчерашния полуфинал против Джесика Пегула, само че и в шампионата в Торонто като цяло. Румънката доближи до четвъртия си край на National Bank Open и преследва трети трофей в конкуренцията. Двукратната шампионка от Големия шлем показа кои съгласно нея са били основните фактори за триумфа над първата ракета на Съединени американски щати и още веднъж посочи значимостта на Патрик Муратоглу за положителните си резултати през последните месеци.

„Мачът беше доста сложен, защото Джесика е тенисистка от Топ 10 и надлежно играе на доста високо равнище. Това бе първият мач посред ни и не знаех какво да чакам. Борих се за всяка топка и съм щастлива, че съумях да победя. Чувството още веднъж да съм на край е ужасно. Винаги ми е харесвало да играя в Канада. Тази седмица изиграх няколко мощни мача и като цяло съм доста удовлетворена от метода, по който се представям сега. Знам, че към момента има неща, които би трябвало да подобря, само че увереността ми нараства от ден на ден и чакам финала с оптимизъм“ – разяснява Халеп на конференцията след мача.

Румънката насочи благодарности и към множеството си сънародници по трибуните, които я подкрепяха неуморно през целия дуел. „Имах възприятието, че съм в Румъния. На моменти изглеждаше по този начин, като че ли цялата аудитория ме поддържа. Това ми даде доста сила и ми оказа помощ да мина през сложните моменти в мача. Бих желала да благодаря на всички тези хора и се надявам, че на финала още веднъж ще бъдат там“.

В хода на мача Халеп показва забележително самообладание във значимите мигове, спасявайки 12 от общо 17-те брейкпойнта, пред които бе изправена. „Когато съперникът има късмет за пробив, напрежението върху теб постоянно е по-голямо, само че се пробвам да не мисля за това и да подобавам като към всяка друга точка. Не си дадох сметка, че Джесика е имала толкоз доста благоприятни условия. Изиграх много добър мач в това отношение. Имаше интервал, в който като че ли всяка точка беше брейкпойнт и напрежението върху мен беше голямо. Показах малко повече психическа резистентност във значимите моменти и може би това бе главният фактор за победата“.

Двукратната шампионка от Големия шлем за следващ път съобщи, че заслугата за положителното ѝ показване през последния месеци е напълно на нейния треньор Патрик Муратоглу.

„Отново чувствам огъня в себе си и Патрик Муратоглу бе индивидът, който ми оказа помощ да си го върна. Работата с него е наслаждение, а атмосферата в академията му е пропита с положителна сила. Да виждам всички тези деца да се борят за фантазиите си всеки ден е нещо, което ме изумява и стимулира по едно и също време. Все още усещам, че съм в положение да се боря за най-големите титли. Точно по тази причина не преставам да давам всичко от себе си на всяка тренировка“ – приключи шампионката на Уимбълдън за 2019 година

В мача за купата Халеп ще се изправи против международната №24 Беатрис Хадад Мая, като дуелът е плануван за 20:30 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР