Симона Халеп разкри, че все още не е намерила заместник

...
Симона Халеп разкри, че все още не е намерила заместник
Коментари Харесай

Симона Халеп: Нямам треньор и не си търся такъв


Симона Халеп разкри, че към момента не е намерила заместител на някогашния си треньор Дарън Кейхил, който от началото на сезона работи с Аманда Анисимова. Бившата №1 изкара пробни интервали с румънските експерти Адриан Марку и Даниел Добре, само че до непрекъснато партньорство не се стигна. Халеп разкри, че е обнадеждена от представянето си на Australian Open, само че знае, че ѝ следва още доста работа, в случай че желае още веднъж да се подреди измежду най-хубавите.

„Мисля, че сега за мен е по-добре да нямам треньор. Разделих се по доста положителен метод с Дарън Кейхил, само че моето предпочитание е да имам цялостен контрола върху кариерата си. В момента съм в стадий от живота си, в който желая да поемам повече отговорности, да натрупам опит и да се докажа“ – разяснява двукратната шампионка от Големия шлем пред румънския уебсайт Treizecizero.com.

Халеп съобщи, че има намерение да приложи на процедура всичко, което е научила от Дарън Кейхил по време на дългогодишното им партньорство.

„Ще приложа на процедура всеки един съвет, който Дарън ми е давал през тези шест години. Неговите упътвания ми помогнаха да остана спокойна и да се развъртвам без напрежение. През целия ми живот до мен постоянно е имало човек, който ми е казвал кое е вярно и кое – неверно, само че в този момент желая да стартира да откривам тези неща сама и да навляза в идната фаза на личностното си развиване. Имам доста хрумвания и знам, че ще съумея да се оправя. Единственото, от което се нуждая сега, е първокласен подготвителен сътрудник, който да ми помогне да осъществя концепцията, която имам намерение да реализирам“.

Румънката не назова името на въпросния сътрудник, като разкри само, че е французин.

„Френски сътрудник ще пътува дружно с мен на идващите няколко шампионата, а напролет ще упражнявам във Франция за няколко седмици. Знам, че няма да е елементарно да работя по този метод, само че желая да опитам, защото е мъчно да намеря треньор, с който да си паснем като характери, изключително в този миг от живота и кариерата ми. Винаги изисквам доста както от себе си, по този начин и от екипа си. Непрестанно желая да се модернизирам и поради това от време на време е мъчно да намеря подобаващия баланс с треньорите“ – разкри шампионката на Уимбълдън за 2019 година

„Постигнах този баланс с Дарън, който освен ме направи по-добър състезател, само че и ми оказа помощ да подобря доста метода си на живот отвън корта. Той ме научи, че би трябвало да съм по-отворена и положителна, да съм спокойна и да се любувам на тениса. Той беше идеалният треньор за мен, само че в този момент съм подготвена за нов етап“ – приключи международната №22.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР