Симона Халеп отново е там, където бе в продължение на

...
Симона Халеп отново е там, където бе в продължение на
Коментари Харесай

Симона Халеп: Завръщането в Топ 10 означава много за мен


Симона Халеп още веднъж е там, където бе в продължение на доста години – измежду елита на женския тенис. Румънката завоюва деветата си WTA 1000 купа след успех над Беатрис Хадад Мая на финала в Торонто и се изкачи до №6 в международната класация. На конференцията след дуела двукратната шампионка от Големия шлем разяснява значимостта да това достижение и показа кои съгласно нея са били основните моменти в конфликта с бразилската тенисистка.

„Тази купа е доста специфична, защото един от шампионатите, които доста желаех да печеля през този сезон, бе точно Торонто. Тук има многочислена румънска общественост, която постоянно ме е подкрепяла и това е още една причина да се веселя на този успех. Трудно е да сравня тази купа с предходните ми две в шампионата. Промених се доста през тези няколко години и в този момент съм много по-различен човек, само че насладата от триумфите към момента е същата. Този шампионат в доста значим за мен. Тук играят най-хубавите тенисистки в света. Това е доста огромен триумф за мен, който сигурно ще ми даде доста убеденост за това, което следва през идващите седмици“ – разяснява Халеп.

Бившата №1 още веднъж изрече специфична признателност на своите сънародници, която я подкрепяха от трибуните в Торонто. „Страхотно е да се радваш на сходна поддръжка, защото тя може да ти даде сили и религия в сложните моменти. Румънците по трибуните ме окуражаваха непрекъснато, даже когато изоставах в резултата. Когато почитателите те поддържат по сходен метод, нещата стават доста по-лесни. Атмосферата беше страхотна и това направи мача още по-качествен“.

Относно дуела Халеп показа „Мачът беше доста сложен, защото Неатрис е левичарка и играе с доста топспин. Не е елементарно да се играе против нея, защото е доста мощна физически. Преди няколко месеца ме победи на трева и по тази причина ми беше ясно, че няма да ми е елементарно. Мачът беше същинска борба и съм доста щастлива, че демонстрирах повече самообладание във значимите моменти. Вълнувам се преди всеки мач, само че нормално съумявам бързо да се абстрхирам от страстите. Траекторията на ударите ѝ е необикновена и трябваше да се приспособявам към това. При 0-3 в първия сет последователно се успокоих и открих правилния темп, което бе повода да печеля шест следващи гейма“.

Макар дълго време да бе водач в ранглистата, Халеп е безапелационна, че завръщането в Топ 10 към момента има голямо значение за нея. „Бях отвън Топ 10 в продължение на години, само че в този момент отнвоо съм там, което е доста значимо за мен. Много съм удовлетворена от равнището, което показвам сега. В началото на сезона си сложих задачата да съм в Топ 10 в края на годината и по всичко наподобява, че ще имам съществени шансове да я извърша. Това е доста специфичен миг за мен и ще опитам да му се насладя оптимално. Ще си разреша да се похваля за постигнатото, само че не желая да спирам дотук. Сега имам още по-високи цели пред себе си“.

На въпроса по какъв начин ще отпразнува триумфа, румънката отговори „Ще честваме на корта, тъй като отпътувам за Синсинати. Тренировката ще бъде моето празненство. В момента няма време за празненства, защото ни чака различен доста значим шампионат. Ще опитам да си умря ида се възстановя допустимо най-бързо, с цел да съм в кондиция за идващия мач. В умозаключение бих желала още един път да благодаря на румънските почитатели. Бяха страхотни, нямаше да се оправя без тях“.

Халеп ще стартира присъединяване си в Синсинати с мач против Каролина Мухова, а при възможен триумф нейна съперничка във втори кръг ще бъде Барбора Крейчикова или Вероника Кудерметова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР