Симона Халеп остави добри впечатления с играта си на червено,

...
Симона Халеп остави добри впечатления с играта си на червено,
Коментари Харесай

Халеп с успех на трева в първия си мач след триумфа на Уимбълдън през 2019-а!

Симона Халеп остави положителни усещания с играта си на алено, но напусна Ролан Гарос едвам във втория кръг на конкуренцията, откакто самата тя показа след провалянето си за проблеми свързани с психо офанзиви по време на дуела. Румънката отсъства от кортовете близо три седмици, преди в хода на днешния ден да даде старт на тревния си сезон с шампионата в Бирмингам, където жребият ѝ отреди в първия кръг да срещне 33-годишната Лесия Цуренко.

Бившата номер едно е измежду изявените майсторки в WTA Тура на тревни кортове, като наскоро през 2019-а година триуфмира на Уимбълдън и подсети за най-хубавите си дни с представянето против украинката през днешния ден, като я надигра изрично по всички индикатори и закономерно се поздрави с успеха след 6:1 6:4. Във втори кръг за международната номер 20 следва да се изправи против участващата с,,уайлдкард " локална представителка Хариет Дарт.

Румънката откри дуела с сложен гейм на начален удар, като ѝ се наложи да отрази три поредни брейкбола, с цел да резервира сервиса си. Още при идното подаване на международната номер 116 разликата в класата стана видна и представителката на северната ни съседка осъществя пробив, с който си обезпечи ранен задатък в резултата. Впоследствие Халеп продължи да господства на корта в британския град и отпусна едвам един гейм на Цуренко, преди с втори брейк дефинитивно да лиши дебютния сет от конспирация, записвайки го на сметката си.

Втората част ни даде надалеч по-голяма равнопоставеност сред силите на корта, откакто украинката на два пъти се пребори, оползотворявайки опциите си за пробив, но някогашната първа ракета на света не остави съперничката си да се откъсне напред в резултата, като завчас реализираше рибрейк, с цел да забележим възобновяване на паритета при 3:3. От този миг нататък Халеп очевидно се утвърди като по-добрата тенисистка на корта и бе безпощадна в деветия гейм, когато получи брейкбол, който оползотвори, с цел да се поздрави с основен пробив задатък и в идните минути на лично подаване стигна до крайния триумф в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР