Симона Халеп направи невероятен обрат срещу Слоун Стивънс и грабна

...
Симона Халеп направи невероятен обрат срещу Слоун Стивънс и грабна
Коментари Харесай

Симона Халеп пречупи Слоун Стивънс и грабна първа титла от Големия шлем

Симона Халеп направи необикновен поврат против Слоун Стивънс и сграбчи купата в женския край на " Ролан Гарос ". Световната №1 се оправи в доста сложна обстановка, само че пречупи американката с 3:6, 6:4, 6:1 след 2.04 часа с шампионката от US Open.

След два изгубени финала в Париж (2014 година от Мария Шарапова и 2017 година от Йелена Остапенко), румънката победи с купата " Сузане Ленглен ". Титлата е първа за Халеп от огромния шлем, като с изключение на двете загуби на " Ролан Гарос ", тя имаше проваляне и във финала в Australian Open при започване на годината.

Стивънс стартира доста добре мача и впечатли с придвижването си по корта. Американката беше постоянна при сервис геймовете си, до момента в който Халеп имаше много по-големи компликации да вземе своето подаване. В четвъртия гейм това се затвърди с пробив, който Стивънс съумя да осъществя.

Този миг се оказа основен в сета и американката нямаше никакви проблеми да поддържа разликата. Тя затвори първата част след 42 минути с 6:3 и си обезпечи преимущество в мача.

 Стивънс беше доста уверена в първия сет.
© Reuters

Стивънс беше доста уверена в първия сет.

Стивънс вкара 71% от първия си сервис и завоюва 17 от всичките 22 разигравания при него. При Халеп процентът беше много по-нисък – 62% вкаран сервис и единствено 56% на извоювани точки.

Шампионката от US Open употребява инерцията и влезе стремително във втория сет. Тя стартира с пробив, след което го затвърди, с цел да поведе с 2:0 против Халеп. Румънката обаче отговори на собствен ред и завоюва три следващи гейма.

Световната №1 осъществя пробив в четвъртия гейм, освен това без да даде на Стивънс да осъществя точка. След това румънката затвърди пробива си, още веднъж на нула.

 Четвъртият гейм се оказа основен във втория сет.
© Reuters

Четвъртият гейм се оказа основен във втория сет.

Румънката осъществя още един пробив, с което усили серията си от следващи геймове на четири и поведе с два. Без никаква логичност обаче тя позволи нов срив, от който Стивънс се възползва доста бързо.

Десетата в международната класация върна пробива на собствен ред, след което го затвърди, изравнявайки резултата – 4:4.

Обратът в сета стана факт след нов сервис гейм на сметката на румънката и трети пробив, който тя осъществя. Халеп затвори сета с 6:4, откакто беше доста по-стабилна от съперничката си.

Стивънс направи една двойна неточност против нула на Халеп. Румънката стабилизира доста продаването, откакто вкара 80% от първия си сервис и завоюва 58% от точките. Основната разликата беше в по-лошото показване на Стивънс, която вкара 82% първи серивс, само че завоюва единствено 43% от точките при него (10 от 23).

 На корт
© Reuters

На корт " Филип Шатрие " имаше доста румънски почитатели.

Драматичният процес на втория сет докара до доста отрицателни страсти за Стивънс, която изпусна преимуществото си. Халеп не чакаше втора покана и доста бързо се възползва. Тя взе третия сет единствено за 38 минути, като поведе безапелационно с 5:0. Стивънс съумя да отговори единствено с един гейм на сметката си, само че изненада нямаше, като Халеп затвори мача с 6:1.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (381)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР