Симона Халеп е първата финалистка на WTA 1000 турнира в

...
Симона Халеп е първата финалистка на WTA 1000 турнира в
Коментари Харесай

Финал в Торонто и завръщане в топ 10 за Халеп


Симона Халеп е първата финалистка на WTA 1000 шампионата в Торонто. Румънката стигна до мача за трофея след поврат против Джесика Пегула – 2-6, 6-3, 6-4. Двубоят продължи малко над 2 часа, в които и двете осъществиха по пет пробива и бяха доста равностойни. Това бе първи конфликт посред им, а след него Халеп си подсигурява завръща в топ 10 в понеделник, малко повече от година, откакто изпадна от елитната група за първи път след 373 седмици в нея.

Това бе 37-а победа за нея през сезона като по този индикатор изравнява Онс Жабур на второ място. Само Ига Швьонтек има повече победи през 2022-а.

Във финала тя чака победителката от втория полуфинал сред Беатрис Хадад Мая и Каролина Плишкова. Трета купа от канадския шампионат би означавал нанагорнище до №6, а в противоположен случай ще бъде №9. За нея това е първи край от шампионат в Мелбърн при започване на годината и най-големият от извоюваната купа в Рим през 2020-а.

Пегула стартира мача по-добре с мощни плоски удари от дъното на корта и ефикасни дейности на мрежата. Халеп бъркаше извънредно доста в размените, изключително от бекхенд. Така се стигна до пет следващи гейма в интерес на американката, която с лекост постави завършек на сета за 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР