Симона Халачева, Неда Спасова, Росен Белов и Стефан Додуров ще

...
Симона Халачева, Неда Спасова, Росен Белов и Стефан Додуров ще
Коментари Харесай

Цветята на Теодора Иванова-Додо с премиера в Театър София

Симона Халачева, Неда Спасова, Росен Белов и Стефан Додуров ще изиграят на 20 и 21 октомври от 19 ч. премиерно спектакъла " Цветята " по текст на Теодора Иванова-Додо, победителка в Шестия очевиден конкурс на Театър " София " за написване на нова българска пиеса, научи ДУМА от Ивелина Сиракова, пиар експерт.
" Додо споделя, че това не е пиеса за любовта, знаейки, че е пиеса за любовта, тъй като преглежда тази обич, която е неосъществена, в която непрестанно има среща и разминаване, изяснява режисьорът Калин Ангелов. Цялата работа потегля от една двойка - Симона Халачева и Стефан Додуров, която има любовни взаимоотношения. Проследяваме разминаването на тази двойка с още едни персонажи: мъж - Росен Белов, и жена - Неда Спасова. Така се оформят любовни триъгълници, които са конфликтните зони на текста. Става въпрос за това, че са в брак и с единия мъж, и с другия мъж, само че е избегнат всевъзможен тип битов фамилен скандал. Конфликтът се движи на напълно друго равнище, чисто прочувствено, и това е новаторско от позиция на драматургичния прийом на създателя. "
Режисьорът хвърля взор на тези разминавания и посредством най-съвременните и най-актуалните теории на астрофизиката за мултивселената. Тези теории са свързани с концепцията за паралелни светове и разнообразни времепространства, в които човешките проекции съществуват редом и от тази позиция при тях идва разминаването, което се римува с действителността, разказана в пиесата на Додо. Защото при нея героите сами построяват действителности, които постоянно не се припокриват.
Точно тук се намесват персонажите на Росен Белов и Неда Спасова. Той има задачата по научно-физичен метод, а тя - по лиричен, да създадат връзки към сюжета.
" Темата е универсална и евентуално всеки би припознал себе си в историята на тези четирима персонажи ", обобщава Калин Ангелов. Освен него, в креативния екип влизат Никола Налбантов - сценография, Калин Терзийски - музика, и астрофизикът Владимир Божилов, който е съветник на представлението.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР