Симон Антони Иванов ще играе в полуфиналите на турнира по

...
Симон Антони Иванов ще играе в полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Симон Антони Иванов ще играе на полуфиналите на тенис турнира в Ларнака

Симон Антони Иванов ще играе в полуфиналите на шампионата по тенис на алена настилка в Ларнака с награден фонд от 15 000 $.

На четвъртфиналите българинът преодоля доста мъчно поставения под номер 4 в схемата Елмер Мьолер от Дания със 7:5, 4:6, 7:6(9) след 3 часа и 16 минути игра.

22-годишният Иванов водеше през целия първи сет и сервираше за спечелването му при 5:3, само че се пропука и разреши на 19-годишния Мьолер да изравни. Българинът обаче записа нов пробив и взе първия сет след 67 минути игра.

Във втория сет функциите се размениха. Датчанинът поведе с 4:1 гейма, Иванов изравни, само че нов пробив за младия скандинавски представител му обезпечи решителния трети сет.

В него обратите следваха един след различен. Българинът поведе с 3:0 гейма, Мьолер обърна до 4:3 с пробив, само че в последна сметка се наложи изиграването на тайбрек. В него Иванов избави четири мачбола, с цел да се поздрави с победа с 11:9 точки.

За място на финала българинът ще играе с поставения под номер 1 в схемата Сергей Фомин от Узбекистан, който в четвъртфиналите завоюва с 6:3, 6:1 против Адам Мундир от Мароко.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР