Симитли. Визия за България е основа, по която предстои голям

...
Симитли. Визия за България е основа, по която предстои голям
Коментари Харесай

Станислав Владимиров, БСП: „Визия за България“ променя целия модел на управление

Симитли. „ Визия за България ” е основа, по която следва огромен спор. Ние сме отворени за визионерски диалог за България с всички български жители, тъй като преходът у нас продължава прекомерно дълго. Този интервал стопи нацията до 7 млн. души, направи ни най-бедните и заболели в Европа “. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Станислав Владимиров в Симитли, където се срещна с поданици на общината, дружно със своите сътрудници Любомир Бонев и Милко Недялков, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той добави, че това е документ, върху който може да се стъпи за цялостна смяна на модела на ръководство на страната. „ Най-големият проблем в България сега е демографията. Всъщност, страната към този момент се намира в демографска гибел. Затова Българска социалистическа партия повдига тематиката не в предизборна акция, а в този момент, когато можем да я обсъдим и да желаяме съответни ограничения ”, означи националният представител. По думите му част от ограниченията за справяне с казуса минават през подкрепяне на младите фамилии с репродуктивни проблеми, развъждането и грижата на детето от детски ясли, детска градина и учебно заведение. „ Доходите в България не престават да са извънредно ниски. С това равнище на приходите и отворения трудов европейски пазар е доста мъчно да се задържат хората у нас “, сподели още той. Владимиров изясни, че ние сме една от дребното страни с толкоз високо Данък добавена стойност върху детските храни, медикаментите и консумативи, свързани с развъждането на децата. „ Има артикули от първа нужда, на които ставката от Данък добавена стойност може да бъде покрай нулата ”, разяснява Станислав Владимиров. По думите му прекомерно дълго време ролята на страната е оставяна настрана. „ Държавата може да бъде освен регулатор, само че и вложител в редица браншове. Затова би трябвало да променим целия модел ”, посочи Станислав Владимиров
„ Правилната районна политика не е просто асфалтиране на пътища, а положително обмисляне на развиването на районите. Не може стопанската система ни да е развита единствено в три - четири града. Това води до дебалансиране на страната ”. Това сподели националният представител Любомир Бонев . Той добави, че една от главните задания на „ Визия за България ”, в частта Регионално развиване, е да изградим устойчива, уравновесена и ефикасна транспортна система в услуга на хората и бизнеса, с цел да се развива и стопанската система редом. „ Квалифицираните фрагменти за работа в построяването на пътищата са проблем, само че по-голям проблем е корупцията в бранша. При едно оправдано разходване на средства, понижаване на кражбите до най-малко, влагането на качествени материали в пътищата- всичко ще се промени в позитивна посока ”, сподели още Бонев. Той изясни, че различен главен приоритет на левицата е поддръжка за най-изостаналите райони в страната. „ Тези региони ще могат да се възползват от нов „ Национален фонд за доближаване сред районите “. Цел за този фонд е той да се концентрира във финансиране на тези вложения в изостаналите райони, които водят до доближаване и постепенни промени ”, сподели още Любомир Бонев. Той разяснява, че средства за подобен фонд има и в този момент, единствено че те се разпределят посредством постановления на Министерски съвет и не влизат в бюджета.
„ Системата на ръководство в България би трябвало да се обърне по този начин, че не един човек да разпределя средствата и да ръководи еднолично, а да се върне духът на парламентарната република и демокрацията “. Това сподели националният представител Милко Недялков . Той съобщи, че с цел да се промени ръководството и страната да тръгне напред, би трябвало да бъде отстранен моделът на проба и неточност, употребен от Борисов към този момент 10 години. „ Трябва да се стартира разговор с хората и да създаваме управнически решения въз основата на необятен консенсус, по тази причина предложихме „ Визия за България “ пред всички български жители “, сподели още Недялков. Той посочи, че въз основата на необятен разбор, ще се намерят проблемите, които се нуждаят от законова рамка, тъй като правенето на закони не трябва да става на парче. Недялков сподели още, че след нещастието край Своге, бързо са се приели недомислени решения и законови промени. „ Тези промени трябваше да бъдат конкретизирани, с цел да не се случват други сходни нещастия, само че по този начин ръководи мнозинството- след нещастията се вършат дребни промени, с цел да се успокои напрежението “, изясни още националният представител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР