Симитли. Селата Ракитна и Мечкул почти не бяха засегнати от

...
Симитли. Селата Ракитна и Мечкул почти не бяха засегнати от
Коментари Харесай

Апостол Апостолов, кмет на Симитли: Селата Ракитна и Мечкул почти не бяха засегнати от пожара в Кресненското дефиле, имаше известни проблеми само в някои от махалите на село Сенокос

Симитли. Селата Ракитна и Мечкул съвсем не бяха наранени от пожара в Кресненското дефиле, имаше известни проблеми единствено в някои от махалите на село Сенокос. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Апостол Апостолов, кмет на Община Симитли, по отношение на огнената буря, която шест дни бушува в дефилето. „ Аз мисля, че в Симитли всичко е наред, в смисъл подобен, че са направени нужните просеки пожара да не стигне до нашите три села – Ракитна, Мечкул и Сенокос. Между другото към обстановката в региона на нашата община имаше малко непотребна суматоха, защото Ракитна и Мечкул съвсем не бяха наранени от пожара, имаше известни проблеми единствено в някои от махалите на село Сенокос. Там се наложи част от популацията да бъде евакуирано, само че още на идващия ден то бе върнато по домовете си “, сподели още Апостолов.
По думите му към днешна дата може умерено да се каже, че всичко е на 100 % наред. „ Няма никаква заплаха за хората, защото това е най-важното. В множеството случаи при такива произшествия преди всичко изниква въпроса за живота и популацията, тъкмо заради тази причина желая да подчертая, че те са в сигурност. Също по този начин няма заплаха за самите обитаеми места, къщите и стоката на хората “, уточни Апостолов.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР