Симитли. С освещаване на 25-метровия кръст над село Ракитна и

...
Симитли. С освещаване на 25-метровия кръст над село Ракитна и
Коментари Харесай

Благоевград: С освещаване на 25-метров кръст над с. Ракитна и откриване на плоча на руските освободители в Симитли бяха отбелязани 140 години от Освобождението на България

Симитли. С освещаване на 25-метровия кръст над село Ракитна и откриването на плоча в символ на благодарност към съветските братя освободители, жителите в Симитли означиха 140-годишнина от Освобождението на България, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пирин . В 11.00 часа десетки поданици на общината потеглиха от обитаемото място към върха, предвождани от кмета на Община Симитли Апостол Апостолов. Сред специфичните посетители на събитието бяха Робърт Шестаков, консултант на съветския дипломат в България, националният представител Стефан Апостолов и ръководителят на Общински съвет - Симитли Владимир Христов, както и кметове на селата от общината.
От няколко години в Симитли е традиция националният празник да се уважава с реверанс пред героите на паметника на връх Кръста, край село Ракитна. Там руско-турските войски са застигнати от вестта за Освобождението.
Тържествата в Симитли ще продължат по здрач. В 18.00 часа ще бъдат поднесени венци на паметника „ Илинден ”, откъдето ще тръгне тази година празничното шествие, по-късно ще бъдат сложени венци на паметника „ Лъвчето ”. С празнична стратегия жителите ще почетат починалите за свободата и в салона на читалище „ Св. Климент Охридски “ в Симитли.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР