Симитли. Жителите на кв. Ораново“ в Симитли са със самочувствието,

...
Симитли. Жителите на кв. Ораново“ в Симитли са със самочувствието,
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Жителите на кв. „Ораново“ в Симитли са със самочувствието, че градът и общината могат да са за пример на големите

Симитли. Жителите на кв. „ Ораново “ в Симитли са със самочувствието, че градът и общината могат да са за образец на огромните. Това стана ясно след среща с тях, извършена среща на претендентите за общински съветници от листата на Апостол Апостолов, оповестиха от пресцентъра на предизборния щаб на Апостолов. „ Всички да се учат от Симитли “, гордеят се локални с претекста, че работата по възстановяване на средата на живот се разпределя уравновесено по всички квартали и обитаеми места в града и общината, че всеки има достъп до ръководството, че гласът на локалните се чува, че се случват нещата, които хората желаят.
„ Всички знаем, че на 27 октомври са изборите. И всички знаем, че в нашата община си имаме кмет. Втори избори няма претендент, който да претендира за мястото на Апостолов. Това е показателно за работата на кмета и общината, за синхрона сред гласоподаватели и избирани, за модела на локалното самоуправление в Симитли. все пак изборите в неделя са ни значими. Важни са, тъй като би трябвало да изберем състава на Общински съвет. Общински съвет е органът, който гласоподава политиките на общината. Затова сме тук, ние, съветниците през последните 4 години и новите в листата. Тук сме, с цел да създадем равносметка – какво се случи през последните 4 години, а и преди този момент и по-важното – да създадем проект за нужното, за неотложното за мечтаното, което да се случи в квартала, в гарда в общината “, стартира диалога - Владимир Христов, претендент за общински консултант.
Основен ангажимент за квартала е дотъкмяване на работата по полагане на настилка на всички неасфалтирани улици. И още: огромно предпочитание на хората от няколко години е да има изкуствено игрище за децата, само че казусът е, че наоколо няма общинска земя, на която да бъде построено. Кметът Апостолов още веднъж подсети пред локалните в Ораноно, че общината е подготвена да закупи имот за игрището. И в случай че има искащи да продадат земя, площадка за футбол в Ораново ще има.
Местните питаха и за шумоизолацията на автомагистрала Струма, трасето на аутобана минава край квартала. Кметът ги увери, че в плана е планувано създаване на загради и звук от автотрафика в Ораново няма да има.
„ Разчитаме на всеки един от вас да ни споделя какво тъкмо е належащо. Заедно сме когато и да е. И на църковен празник, кукерски курбан, и на Сурва, знаете че приемен ден нямам, тъй като никой в никакъв случай не е върнат от общината… вие сте общината. Всички ние сме община Симитли. И от всеки от нас зависи какво и по какъв начин ще се случва “, означи още Апостолов. Отбеляза и смисъла в изборния ден гласоподавателите да са дейни. Да гласоподават. Важно е да изберат съветниците с номер 42 в бюлетината.
Тази вечер кметът Апостолов и претендентите за общински съветници от неговата листа са в село Градево от 18:00 часа и в Дългата махала в Симитли от 19:00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР