Симитли. 10 места ще бъде капацитетът на Центъра за настаняване

...
Симитли. 10 места ще бъде капацитетът на Центъра за настаняване
Коментари Харесай

Ивайло Гоцев, Община Симитли: 10 места ще бъде капацитетът на Центъра за настаняване от семеен тип, който ще открием в село Железница по програмата „Красива България“

Симитли. 10 места ще бъде потенциалът на Центъра за настаняване от фамилен вид, който ще открием в село Железница по програмата „ Красива България “. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Ивайло Гоцев, началник на Социалното звено към Община Симитли. Той означи, че за тях надлежно, според стандартите и критериите за база, би трябвало да бъдат обособени независими стаи. „ В тях ще бъдат настанявани най-много по двама души. Освен това би трябвало да бъдат построени лечебни зали, трапезария, кабинети за самостоятелни занимания. Между другото в Община Симитли към този момент имаме построена такава услуга, която е с потенциал 15 лица. Тоест имаме опита, който ни е необходим. Към момента единствените компликации, които срещаме са свързани с експертите, само че мисля, че имаме задоволително процедура, която няма да ни разреши да се забавим и ще разкрием услугата в оптимално къси периоди “, сподели още Гоцев.
Той добави, че потребността от сходен тип услуги е доста огромна. „ Според последните разбори на Агенция „ Социално подкрепяне “, търсенето на тези услуги се усилва, както и целевата група, а и за жалост хората с увреждания. Тоест нараства броя на търсещите сходен тип поддръжка, която да бъде профилирана, защото не може да бъде предоставяна в домашни условия. Така, че в общи линии по тази причина ѝ желаеме нещата да се случат оптимално бързо, като се надявам, че до края на годината ще успеем да настаним първите лица “, означи Гоцев. Той акцентира, че Центърът за настаняване от фамилен вид ще бъде целодневна услуга, т.е. ще се дава 24 часа. „ Тя е от резидентен вид, което ще рече, че се основава база, която да е оптимално близка до фамилната среда, с цел да може настанените лица да се усещат добре. Ще има медицински лица, обществени служащи, психолози, трудотерапевти, спомагателен личен състав – санитари, хигиенисти и по този начин нататък. Тоест ще бъде обезпечено всичко, което е належащо, с цел да могат лицата да получат съответна помощ и поддръжка “, посочи Гоцев.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР