Симфоничен Оркестър Сливен продължава своя концертен цикъл Млада Европа

...
Симфоничен Оркестър Сливен продължава своя концертен цикъл  Млада Европа
Коментари Харесай

Коледен концерт с поглед към бъдещето 

Симфоничен Оркестър Сливен продължава своя концертен цикъл „ Млада Европа / Young Europe ”. Коледният концерт в петък, 16 декември от 18.30ч. в зала “Сливен ”, ще показа на публиката млади актьори от влиятелни европейски висши образователни заведения, към този момент градящи своята интернационална кариера. Чрез този план културният институт поддържа бъдещото потомство интернационалните солисти и диригенти, и в това време ще дава опция на своите фенове да се насладят на музикални прояви от най-високо ниво. 

Сион Найман е един от най-обещаващите млади виолончелисти освен у нас, само че и в международен проект. Роден е през 2002г. в Антверпен, Белгия. 
Носител е на огромна сбирка интернационалните оценки от конкурсите  “Карл Давидов “ в Кулдига, Латвия, “Добрин Петков “ в Пловдив, “Концертино Прага “, ”Надежди, Таланти, Майстори “, в гр. Добрич и други. След сполучливите си конкурсни представяния става част от лауреатите на влиятелната организация ЕMCY /Съюз на Европейските музикални конкурси/ и през Декември 2019 е поканен от ансамбъла за модерна музика „ Ensemble Modern “, да взе участие в Европейското им турне. 
Сион взе участие в доста музикални академии и фестивали в Белгия, Холандия, Швейцария, Италия, Германия, Чехия и България и други, като солист и камерен реализатор.

Симон Павлов е роден през 1999 година в гр. Сливен. Започва да свири на пиано на 8-годишна възраст в родния си град. През 2018 година е признат в НМА „ Проф. Панчо Владигеров ” със компетентност „ Оперно-симфонично диригентство ”в класа на Проф. Григор Паликаров.
Като пианист е лауреат е на голям брой национални и интернационалните състезания, а диригентския си дебют реализира на сцената на Държавна опера Стара Загора. Дирижира също Академичния симфоничен оркестър на НМА „ Проф. Панчо Владигеров ”, Младежка филхармония “Пионер ”, Камерен оркестър “Дианополис ” Ямбол, Симфоничен Оркестър Сливен и други
От 2019 година е хормайстор на Дамски хор „ Морфова – Прокопова ”.
Член е на Клуб 2016 в плана „ Успелите деца на България ” на фондация „ Димитър Бербатов ” и е нееднократен стипендиант на фондация „ Комунитас ”. Участва в събития на фондация „ Миню Балкански ” в България и Франция. Изявява се и на форумите „ Софийски музикални седмици ”, „ Фестивал на бразилската класическа музика ” и доста други.

Виолета Кабанова е млада и надарена цигуларка, родена през 1998г. в Москва. Лауреат е на голям брой интернационалните състезания, измежду които Noche en Madrid, конкурс за камерна музика Mazur, конкурс Бетовен в Москва. Участвала е в концерти, фестивали и майсторски класове в Европа и Русия.
Свирила е в някои от най-престижните зали в света – Голямата зала на Московската консерватория, Болшой спектакъл, Bozar, Concertgebouw в Брюж, Falegy, зала Arsenale във Венеция и доста други. Започва музикалното си обучение в учебното заведение и колежа към Московската консерватория „ Чайковски “ и сега е студентка в Кралската консерватория в Монс, Белгия.

Програмата, която ще бъде показана на 16 Декември, включва знакови творби от Камий Сен-Санс и Лудвиг ван Бетовен. 

Билети за празничното и заредено с младежка сила събитие, можете да закупите онлайн, на  и на касата на зала “Сливен ” всеки работен ден от 10:00 до 13:00ч. и от 15:00 до 17:00ч. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР