Симфоничен оркестър Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо

...
Симфоничен оркестър Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо
Коментари Харесай

Брамс и Менделсон ще звучат в концерт на Симфоничен оркестър Сливен

Симфоничен оркестър Сливен още веднъж ще бъде хазаин на едно завладяващо музикално събитие. На8 февруари, от 18.30ч., в зала “Сливен ” ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на превъзходна стратегия, в осъществяването на звездни посетители.

Под палката на френския диригентНиколас Крюгер,известен със своите проницателни тълкования и динамичен жанр, ще чуем обичания концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс, и третата симфония от Феликс Менделсон, наречена “Шотландска ”.



Йоанна Каменарска е измежду най-изявените български цигулари, като концертиращ артист-солист изнася постоянно концерти с някои от най-големите филхармонични оркестри на Европа и Азия. Един от безспорните върхове в професионалното ѝ развиване е поста на първата жена – концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър. Работи интензивно с Камерата Хамбург, на която е солистка и концертмайстор в концертите без диригент, и е учител във Висшето учебно заведение за музика и спектакъл в Хамбург.



Сливенската аудитория още веднъж ще посрещне един от любимците си -Атанас Кръстев. Пътуването му в света на музиката е белязано от многочислени награди, самопризнания и съдействия с фамозни актьори. Неговият богат тон, комбиниран с изключителното притежаване на инструмента, го трансформира в най-търсеният виолончелист в България - както в соловите, по този начин и в ансамбловите осъществявания.

Съчетавайки гения на забележителните посетители и емблематичната стратегия, с очарователната атмосфера на зала “Сливен ”, Симфоничен оркестър Сливен предлага вечер, която не трябва да пропускате.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР