Симфоничен концерт с маестро Емил Табаков и солист Емануил Иванов

...
Симфоничен концерт с маестро Емил Табаков и солист Емануил Иванов
Коментари Харесай

Емануил Иванов свири Рахманинов във Варна

Симфоничен концерт с маестро Емил Табаков и солист Емануил Иванов ще се състои на 5 октомври, от 19 ч. на главната сцена на Варненската опера.
" Избрах Концерт 3 за пиано и оркестър на Рахманинов дружно с пианиста Емануил Иванов. Придържайки се към стила на съветската класика, включихме във втората част на програмата " Картини от една галерия " на Мусоргски ", споделя диригентът Емил Табаков. Той дефинира Емануил Иванов като " извънреден млад пианист със саморасъл гений ". А Концерт 3 на Рахманинов маестрото характеризира като " един от най-красивите концерти, създавани в миналото, също и един от най-трудните - и за солиста, и за оркестъра. "
" Картини от една галерия " на Мусоргски е световноизвестно произведение, а оркестрацията на Равел носи на творбата още по-голям искра и с нея тя придобива необятна популярност в целия свят. Това е една от главните и обичани произведения в оркестровата процедура - доста виртуозно написана  творба, която дава опция на всеки оркестър да покаже високите си професионални умения ", добавя обясненията си световноизвестният диригент.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР