Симетричен отговор може да дойде от Руската федерация, в случай

...
Симетричен отговор може да дойде от Руската федерация, в случай
Коментари Харесай

Володин: Симетричен отговор може да дойде, в случай че Европа открадне замразените средства на Русия

Симетричен отговор може да пристигна от Руската федерация, ако Европа открадне замразените средства на Русия. Това написа ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин в канала си в Telegram.

„ Редица европейски политици, отпред с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, стремейки се да останат на местата си и въз основа на неприятното финансово положение на своите страни, още веднъж започнаха да приказват за кражба на страната ни замразени средства, с цел да продължи милитаризацията на Киев за тяхна сметка. Подобно решение ще изисква съразмерен отговор от Руската федерация “, написа още Володин.

Според Володин в този случай ще бъдат иззети доста по-големи активи, принадлежащи на недружелюбни страни, „ в сравнение с нашите средства, замразени в Европа “.

" Европейският съюз е похарчил повече от 85 милиарда евро за поддръжка на незаконния режим в Киев от 2022 година насам. Това е коствало на елементарните европейци: високи цени, стопанска система в криза, промишленост в крах. През последните няколко години обстановката в Европа се утежни доста.Индексът на бизнес интензивността в индустриалния бранш и бранша на услугите на еврозоната падна до най-ниското равнище, което преди този момент се наблюдаваше единствено по време на пандемията от ковид “, добави ръководителят на Държавната дума.

Володин означи, че икономическият напредък в еврозоната е намалял съвсем пет пъти спрямо 2022 година, а Германия губи 0,5% от Брутният вътрешен продукт, преминавайки на негативна територия.

„ В резултат на това политиците, които се застъпват за война до последния украинец, се заменят с тези, които са загрижени най-вече за вътрешните проблеми “, сподели Володин.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели на конференция след срещата на върха на Европейски Съюз, че комисията скоро ще показа оферти по какъв начин да се употребяват приходите от 211 милиарда евро замразени активи на Руската федерация за финансиране на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР