Симеонов е убеден, че собствениците на такива апартаменти в курортите

...
Симеонов е убеден, че собствениците на такива апартаменти в курортите
Коментари Харесай

Валери Симеонов Няма Да Им Прости! Ето Каква Нова Брадва Е Подготвил За Заведенията На Слънчака!

Симеонов е уверен, че притежателите на такива жилища в курортите би трябвало да стартират да заплащат за това, че отдават парцелите си на туристи без да заплащат налог на общините за това. " Сега нашите курорти поради това са най-евтините, тъй като има голям сив бранш, голяма скрита стопанска система има в нашите курорти. Най-малко пари оставят туристите в България спрямо всички станали страни в Европейския съюз ".

Силвия Георгиева, шеф на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), е уверена, че приходите от този данък няма да се обилни при изискване че от налог " здания " локалната власт събира към 300 милиона лв. на година: " Най-добре би било да се намерения посредством смяна в структурата на съществуващия налог за недвижими парцели по някакъв метод да диференцираме ставката за тези парцели - което сме написали, а Министерството на финансите са създали по-подробно ".

Валери Симеонов разкритикува общините, че не се стараят да събират задоволително приходи от имотния налог и изрази отчаяние от позицията на Силвия Георгиева, че не го поддържа за законопроекта: " Аз мислех, че тук ще дотъркаляте една бъчва с вино или печено агне, пък такива причини като чувам, съм леко отчаян ".

Въпреки разногласията сред депутатите дали с новия данък няма да се таксуват парцелите повторно и внезапната позиция на депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев, че въпросът може да стигне и Конституционния съд, концепцията на " Обединени патриоти " беше призната на първо четене.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР