Симеон Василев е председател и съосновател на фондацията за равенство

...
Коментари Харесай

20 въпроса: Симеон Василев

Симеон Василев е ръководител и съосновател на фондацията за тъждество и протекция на ЛГТБ хората в България GLAS (Gays and Lesbians Accepted in Society). По-рано тази пролет се появи първото книжно издание на организацията -, което събира мислите и позициите на тридесет и седем персони в България, съдействали за възстановяване на разговора по тези тематики в общественото пространство.

Пред Василев следва организирането на онлайн форума Healthy is the New Happy (10-13 май). " Продължаваме и работата ни по акции, ориентирани към повишение на осведомеността към хомо- и трансфобските закононарушения от ненавист и потребността от смяна на Наказателния кодекс. Снимаме документален филм за езика на омразата, ще подчертаваме върху тематиката за брачно тъждество през есента ", споделя той. GLAS е и измежду основателите на " София прайд ", чието последващо издание ще бъде на 12 юни.

Василев е също по този начин управител на фондация и изложба " Кредо бонум ", където до 16 април е подредена детската просветителна галерия " Приключенията на смелия Раковски ", друг взор към историческата персона през средствата на актуалното изкуство.
Като какъв човек се определяте?
Активист.
Нещото, в което вярвате безусловно?
В тримата най-близки до сърцето ми хора - майка ми, брат ми и колегата ми.
Любимият ви миг от деня?
Нямам подобен от деня, само че имам обичан миг от живота - на dolce far niente, с чаша изстуден совиньон блан, в ресторант навън, с бяла завивка, в безоблачен ден до морето, в добра компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР