Симеон Сакскобургготски няма претенции за обезщетения за неизползването на имотите

...
Симеон Сакскобургготски няма претенции за обезщетения за неизползването на имотите
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски няма претенции за обезщетения за имотите му

Симеон Сакскобургготски няма искания за компенсации за неизползването на парцелите му по време на комунистическия режим, тъй като е наясно, че те ще бъдат „ платени от българския народ “, който „ няма никаква виновност “ за случилото се.

Това се споделя в публично „ известие от секретариата на Н.В. Цар Симеон II “, оповестено на формалния уебсайт на някогашния български министър председател този понеделник във връзка „ злонамерени и остарели клюки, че в този момент Царското семейство ще заведе каузи за компенсации, по тази причина, че в годините са били лишени от правото да употребяват личните си парцели “ след решението на САС.

Изявлението е публикувано след решението на Софийския апелативен съд от 27 юли, съгласно което българската страна няма никакви учредения да претендира за благосъстоятелност на резиденция „ Врана “ и парка към нея. Това решение анулира по-рания акт на Софийски градски съд, който дефинира като притежател на парцела Министерство на регионалното развитие.

„ Никога не е имало, нито ще има каквито и да е искания от страна на Царя и фамилията му за компенсации от такова естество. Негово Величество неведнъж е заявявал тази позиция по разнообразни мотиви. Нещо повече – Царското семейство е изцяло наясно, че режимът, открит след противозаконния референдум от 1946 година в България е натрапен от непознати сили. Следователно – не българският народ има виновност и не той следва да заплаща, каквото и да е обезщетение “, се споделя в известието.

От „ секретариата на Н.В. Цар Симеон II “ означават, че откогато дворецът е върнат на семейство Сакскобургготски през 1998 година, постройката се реставрира „ с персонални средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници “, а задачата е „ да се трансформира в музей, отдаден на Третото българско царство. Като подобен, той скоро ще бъде публичен “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР