Симеон Сакскобургготски е включен в списъка с официалните лица, които

...
Симеон Сакскобургготски е включен в списъка с официалните лица, които
Коментари Харесай

Цар и премиер заедно в Рияд

Симеон Сакскобургготски е включен в листата с формалните лица, които ще съпроводят министър-председателя Бойко Борисов по време на държавната аудиенция в Кралство Саудитска Арабия. Това потвърдиха пред „ Труд ” от Министерски съвет.

Посещението в Рияд е в интервала 29-30 ноември, а от години Симеон Сакскобурготски поддържа близки връзки с кралското семейство.

В рамките на визитата на българската делегация в Рияд, на 29.11.2017 година е контрактувано да се организира бизнес конгрес с двустранни срещи сред представители на деловите среди на България и Саудитска Арабия. Бизнес форумът има за цел да насърчи директните контакти сред бизнесa от двете страни при основаване на удобни условия за развиване на двустранните търговско-икономически връзки.

Визитата на най-високо равнище в Рияд се случва единствено седмици след невижданите арести по съмнение в корупция на настоящи министри и принцове в Саудитска Арабия. С благословията на краля младият правоприемник на престола Мохамед бин Салман разпореди задържането на част от върхушката в страната. Арестуваните са посочени за доверени хора на умрелия преди 2 години крал Абдула.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР