Симеон Ноцков е първият българин съдия в САЩ. Той дължи

...
Симеон Ноцков е първият българин съдия в САЩ. Той дължи
Коментари Харесай

Нашенец стана съдия в Щатите, имал случай и с Доналд Тръмп

Симеон Ноцков е първият българин арбитър в Съединени американски щати. Той дължи триумфа си на доста учене и старание. Върши работата си и с интерес.

Нашенецът е родом от Благоевград. Замина зад Океана преди 20 години, когато фамилията му печели зелена карта. Винаги упорит, Симеон Ноцков приключва влиятелния университет "Бъркли ".

"Първо–вярвам в себе си, и второ – работя повече от всеки един различен съперник. Начинът да съумея не е тъй като съм най-умният, а с пъклен доста работа ", разяснява той в изявление за в. "Телеграф ".

Преди да стане арбитър, е бил прокурор. Едва на 35 години той към този момент се е сблъсквал с тежки проблеми. Не липсват и закани от наранени хора.

"Да, бях една година прокурор. Докато си правех правния докторат, работех като стажант-прокурор в Чикаго. Сега получавам по-малко закани, по-малко ме наблюдават, по-лесно ми е. Делата са с корпорации, вие знаете, че едно от най-големите ми беше с „ Тръмп Тауър “. Тогава даже отворихме вратите, с цел да могат хората да чуват какво става вътре. В залата влязоха 6 юристи на Тръмп, а аз им крещя: “Какво става, вие единствено с юристи ще напълните постройката ", спомня си Симеон.

Той може да се похвали и с това, че до момента няма нито едно върнато или обжалвано решение.

Днес Симеон Ноцков живее с претрупан график. Както споделя самият той - има войнишка стратегия с по 15-20 каузи дневно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР