Симеон Идакиев бе приет по спешност във ВМА, където му

...
Симеон Идакиев бе приет по спешност във ВМА, където му
Коментари Харесай

Извадиха жлъчката на тв пътешественик №1 Симеон Идакиев

Симеон Идакиев бе признат по неотложност във ВМА, където му направиха животоспасяваща интервенция. Хирургичен екип в профил болната му жлъчка точно на Деня на Европа и пациентът към този момент е отвън заплаха. Водещият на „ Атлас ” ще остане под здравно наблюдаване до края на седмицата.

„ На 8 май изпитах страхотна, нетърпима болежка. Обадих се на внука да му кажа, че не съм добре. Той пристигна незабавно и ме закара във Военна болница. Докторите ми назначиха проучвания, а щом излязоха резултатите, ме приготвиха за интервенция. На 9 май лапароскопски ми отстраниха жлъчния мехур. Обещали са ми, че на 15-и ще ме изпишат, а най-късно в края на месеца ще възобновя записите за предаването си по Евроком „ Светът и всичко в него ”. Не ми се мисли какво щеше да е, в случай че не бях получил навреме здравна помощ. Разминах се на косъм! ”, показа пред „ Уикенд ” Идакиев. И добави, че рецесията, която наложила хоспитализацията му, се дължала на камък. Коварното образувание запушило жлъчния канал и възпалило панкреаса.

Тв странник №1 претърпя и други хирургични интервенции в интервала на пандемията. През 2020-а проф. Иво Петров от „ Сити клиник ” му сложи стент на артерията на левия крайник. По-късно породи нужда от стент и на десния. Преди да стартира втората операция, лекарят извърши обширен обзор и откри притеснение и на артерията на сърцето. Това наложи интервенция две в едно, напомнят осведомени с неволите на именития водещ.

През многото години, в които се подвизава на дребен екран, Симеон е посетил към 120 страни. Сам той твърди, че точният брой на страните, в които е снимал, е невероятно да бъде обмислен. „ По-лесно ще ми е да изчисля какъв брой километра съм минал с джип, до момента в който правех рубриката „ Един човек, един автомобил, една камера ”. Едно пресичане на Южна Америка, друго на Индия и Пакистан… Със аероплан съм прелетял много по-големи дистанции - до Куба, до Антарктида, до Австралия, до Нова Зеландия... Имам и 5200 морски благи с яхтата „ Тивия ”, връща се в спомените си 80-годишният тв любим.

В Българска национална телевизия Идакиев попада във времето на развития социализъм, тъй като е професионален водолаз. През 1973 година при подводни фотоси в Черно море работи в екип със чиновници на медията, само че катастрофира титулярният оператор. Симеон е единственият различен в групата, който може да се гмурка, само че му липсва опит с камерата. „ Останалите ме окуражиха. В последна сметка снимах и се получи ”, спомня си дебюта зад обектива радомирецът.

Впоследствие той получава оферта да сътрудничи на стратегия „ Съвременник ”, чийто основен редактор по това време е Димитър Езекиев. В предаването „ Атлас ” Идакиев се реалокира десетина години по-късно.

„ Случвало се е непознати хора да ме стопират на улицата и да ми споделят: „ Приятно ни е да се срещнем с толкоз прочут сътрудник, ние също сме географи. ”. А истината е, че аз съм лингвист ", смее се създателят на куп документални филми. Той се подвизава в публичната телевизия до 2012-а, а по-късно стартира да снима авторска графа за частния канал Евроком.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР