Симен Дянков, който преди време обяви Бюджет 2018 като богата,

...
Симен Дянков, който преди време обяви Бюджет 2018 като богата,
Коментари Харесай

Министър „Постна пица“ „ритна“ Борисов в кокалчето: Каквито и магистрали да строиш, няма да се върнат хората… но го похвали за…

Симен Дянков, който преди време разгласи Бюджет 2018 като богата, добре аранжирана пица Калцоне, в този момент още веднъж разяснява парите на страната.

„ В Бюджет 2018 за следващ път се дават спомагателни пари, близо 400 млн. лв. в допълнение по отношение на предходните години. А единствено за последните седем години са дадени близо 2 милиарда лева повече пари. Системата ги усвоява, само че опазването на здравето не се усъвършенства. Докато имаме някогашен финансист, който е здравен министър, имаше най-малко някаква вяра, че ще може цялата система да се преразгледа. А не такива частични ограничения, с цел да се каже, че няма да има нови лечебни заведения, няма да има нови медикаменти. Това съгласно мен не е добра стъпка”, съобщи някогашният министър на финансите Симеон Дянков пред Нова ТВ.

По думите му Северна България се обезлюдява, а без да желае „ ритна “ и премиера Бойко Борисов в кокалчето с част от тезата си.

„ Като се стигне до един стадий, в който няма към този момент задоволително хора, каквото и да правиш към този момент, каквито и автомагистрали да строиш, няма да се върнат хората. Тогава става огромен демографски и стопански срив в Северна България и се фокусираме върху София, Бургас, Стара Загора, Пловдив. Но в Северна България стопанската система липсва”, сподели още Симеон Дянков.

И си разреши да дава съвети… „ Пред нас има най-малко три-четири години с добър стопански напредък сред 3 и 5 %. Но те се създават главно в София, Бургас, Стара Загора, в Южна България. Какво би трябвало да се направи? Да се гледа област по област”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР