Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в главните роли в

...
Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в главните роли в
Коментари Харесай

София филм фест: Българският филм `Пепел върху слънцето` сред акцентите за деня |

Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в основните функции в режисьорския дебют на Бо Калинов „ Пепел върху слънцето “. Филмът е основан по книгата на доктор Златимир Коларов „ Illusio Magna ”, основана на същински случай от преди 50 години. Филмът наблюдава историята на доктор Стефан Стефанов, упрекнат в лекарска неточност, която води до гибелта на пациент и до голям медиен скандал. В същото време здравето на лекаря се утежнява и той би трябвало да бъде приет в болница. В хода на журналистическото си следствие младата и амбициозна журналистка Антония се пробва да сглоби частите от живота и професионалната процедура на доктор Стефанов. Тя търси истината сред двете гледни точки – тази на лекаря и на дъщерята на пациента. КИНО „ ЛЮМИЕР ЛИДЛ “, 19:30

ДОМ НА КИНОТО

18:00 >> В „ ПОСЛЕДНИЯТ ЧАС НА Г-Н КОЛ “ на режисьора Дорон Еран основният герой разполага с един час, преди да влезе в пандиза за засегнатост на арбитър, който е отсъдил против него. Кол към този момент е пред пандиза, когато получава позвъняване по телефона от библиотекарката на съда. Тя има информация, която може да промени присъдата. 

19:00 Закриване изложбата на Анри Кулев „ Ескизи за кино лентата „ ИМАЛО ЕДНА ВОЙНА “, а по-късно от 20:00 часа ще имаме опция да гледаме и самия филм на огромен екран. Шестима българи – петима мъже и eдна жена, изгубила детето си, вървят по пътищата на войната. Всеки от тях носи в себе си трагичен претекст за своето пътуване… В невиждан поход четиридесетхилядна войска, тичайки, ще преодолее дистанцията от 300 километра за по-малко от две денонощия, без пътища, железница и транспорт… и ще победи. 

ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „ СЛАВЕЙКОВ “

19:30 >> Заглавието на кино лентата на Мирослав Терзич „ ШЕВОВЕ “ носи няколко нюанса – референция към специалността на основната героиня, която е шивачка, само че и намек за нескопосаните бодове, с които са зашити раните от нещастието, сполетяла доста майки в Сърбия, които са били осведомени, че новородените им бебета са умряли малко след като са пристигнали на бял свят, а те в действителност са били продадени за осиновяване. БИЛЕТИ

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ G8 “

20:00>> С „ ЕДНА ГОДИНА В ШАМПАН “, част от програмата Кино Гурме, получаваме рядката опция да надникнем зад кулисите на същинското шампанско посредством достъп до шест винарни – от дребни самостоятелни производители до популярните Госе и Боланже.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР