Силвия Бърбъри, регионален президент за развиващите се пазари в компанията

...
Коментари Харесай

Защо бизнес пътуванията може никога да не бъдат същите

Силвия Бърбъри, районен президент за разрастващите се пазари в компанията за домашни любимци Royal Canin, е щастлива, че към този момент не прекарва по-голямата част от живота си в пътешестване за работа. " Благодарна съм, че пандемията ни принуди да се отдръпнем и да разгледаме методите на работа, които приемахме за даденост ", споделя Бърбъри от домашния си офис в Париж. Чувствата ѝ са споделят от служащи по целия свят, които са изтощени от еднообразните корпоративни пътувания. Това е неприятна вест за самолетните компании, хотелите и конферентните центрове, които разчитат на този рентабилен бизнес, написа Reuters.

Mars, фамилната компания за храни за домашни любимци, която е притежател на Royal Canin, съобщи, че разноските и екологичните и здравните съображения стоят зад решението ѝ да понижи пътуванията на половина от равнищата преди пандемията. Това значи, че компанията прави 145 хиляди полета по-малко на година. Ничи Буш, световен вицепрезидент в Mars за промяна на работното място, съобщи, че намаляването на пътуванията също по този начин може да направи по-висшите работни места по-привлекателни за хора със фамилии. Тя сподели, че 700 чиновници могат да участват на служебни онлайн събития в съпоставяне със 100-те души, които до момента са се срещали персонално.

Никлъс Андрин, основен действен шеф на международната компания за ръководство на корпоративни пътувания CWT, знае, че вероятностите за бързо възобновяване на бранша на бизнес пътуванията са дребни. Докато 58% от интервюираните от CWT споделят, че имат предпочитание да възобновят разходките с платени разноски, резервациите се възвръщат последователно. Пътуванията в границите на страната в този момент са 80%, спрямо 67% преди пандемията през 2019 година " Ще отнеме години, до момента в който се завърнем ", счита Андрин.

В един от първите проби за желанието на бизнес общността да взе участие в световни събирания - автомобилното ревю в Мюнхен този месец - доста огромни автомобилни компании като Toyota и Land Rover на Jaguar избраха да стоят настрани.

Германската самолетна компания Lufthansa въпреки всичко следи скок от 15% в търсенето на районни полети сред Германия, Австрия, Швейцария и Белгия през последните седмици. Изпълнителният шеф Карстен Шпор твърди, че полетите в границите на Германия са се повишили с 30%. Lufthansa ще вкара повече полети за бизнес пасажери през септември, само че чака единствено 90% от пътуванията преди пандемията да се завърнат в дълготраен проект.
Колко е хубаво да се пестят разноски
Преди пандемията самолетните компании печелеха най-вече от бизнес пътувания, защото е по-вероятно фирмите да резервират в къси периоди и са подготвени да заплащат повече за по-удобно време. Разходите в Съединени американски щати за корпоративни пътувания обаче се чака да доближат едвам 25-35% от равнищата през 2019 година до четвъртото тримесечие на 2021 година и 65-80% година по-късно, съгласно изследване на Deloitte, извършено измежду 150 мениджъри по пътуванията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР