Силвия Аздреева, която успя да изкачи за 27 часа два

...
Силвия Аздреева, която успя да изкачи за 27 часа два
Коментари Харесай

Петрич посрещна Силвия Аздреева

Силвия Аздреева, която съумя да изкачи за 27 часа два осемхилядника – вр. Еверест и вр. Лхотце, през днешния ден се върна в родния си Петрич.

„ Не заплаках, когато кацнах в България, само че в моя Петрич – това се случи. Благодаря Ви за топлото посрещане, за поддръжката и силата, която ми давате. Винаги ще бъда с Петрич “, бяха първите думи на Силвия Аздреева, която беше посрещната с голямо неспокойствие, наслада и горделивост.

От името на кмета Димитър Бръчков зам.-кметът Борислав Коларов поздрави Силвия и й връчи Почетния знак на Петрич. „ Ти, Силвия, сподели по най-невероятния метод борбения дух на петричани, избра сложния път, само че не се върна нито крачка. И съумя! Бъди образец и с обичта, която носиш в сърцето си към родния Петрич, който е един от дребното градове в света, чието знаме доближи и се развя на 8 848 м. височина. Благодарим ти! Горди сме! “, сподели зам.-кметът Борислав Коларов.

В Петрич по концепция на Общината Силвия се срещна със своите учителки от ДГ „ Здравец “, от I V ОУ „ Христо Смирненски “ и от ПГИТ „ Проф. доктор Асен Златаров “ – по този начин беше проследен пътят й до вр. Еверест.

Силвия Аздреева към този момент е заслужен притежател и на Почетния знак на ПГИТ „ Проф. доктор Асен Златарев “, който също й беше връчен публично през днешния ден. От колектива на учебно заведение „ Христо Смирненски “ Силвия одобри написано с любов за огромния героизъм стихче, а от детската градина две рисунки – на планина Беласица и на вр. Мусала.

Пътят на Силвия Аздреева до първенеца на планетата и до вр. Лхотце беше онагледен със снимков материал на видеостена. Поздрав към Силвия беше излъчен и от Българската федерация по катерене и алпинизъм. Сълзите на Силвия Аздреева бяха на лицето и когато изпълнителите на ФФ „ Хераклея “ изпяха химна на Петрич!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР