Силвия Аздреева, която покори Еверест и стъпи на два осемхилядника

...
Силвия Аздреева, която покори Еверест и стъпи на два осемхилядника
Коментари Харесай

Покорителката на Еверест и Лхотце Силвия Аздреева стана почетен гражданин на Петрич

Силвия Аздреева, която покори Еверест и стъпи на два осемхилядника за по-малко от 28 часа, бе удостоена със званието " Почетен жител на Петрич ". Тя бе отличена на специфична гала в родния си град, съвпадаща с тържествата за във връзка 110 години от освобождението на Петрич и Пиринска Македония. Отличието й бе връчено персонално от кмета Димитър Бръчков.

Силвия Аздреева се трансформира в първият българин, изкачил поредно Еверест и Лхотце - за 1 ден, 3 часа и 45 минути, и във втората българска жена на Еверест.

Особено прочувствен миг на събитието в Петрич бе специфичният подарък от Силвия Аздреева за Община Петрич - флагът на града, който тя развя на Покрива на света и на четвъртия най-голям връх на планетата.

" За мен е изключителна чест да бъда удостоена със званието " Почетен жител на Петрич ". Благодаря на Община Петрич. Благодаря на всички мои съграждани, които постоянно са ме подкрепяли. Благодаря най-много на скъпото ми семейство, което постоянно е неразделно до мен. Това отличие ме задължава още повече да работя за развиването и популяризирането на района и неговите неповторими естествени и исторически забележителности ", сподели Силвия Аздреева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР