Силвио Берлускони завеща 100 милиона евро на 33-годишната си приятелка

...
Силвио Берлускони завеща 100 милиона евро на 33-годишната си приятелка
Коментари Харесай

Силвио Берлускони завещал 30 млн. евро на бивш съдружник на сицилианската мафия

Силвио Берлускони завеща 100 милиона евро на 33-годишната си другарка и 30 милиона на бизнес сътрудник, обвързван с мафията.

За тези детайлности от наследството на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони, който умря предишния месец на 86-годишна възраст, оповестиха редица медии, базирайки се на организация „ Ройтерс “.

Документът оказа помощ за разрешаването на разногласията кое от петте му деца ще получи надзор над бизнес империята на политика. По-голямата част от издателското, банковото и телевизионното портфолио на магната от 6,7 милиарда евро е отишла при двете му най-големи деца.

Гаджето на Силвио, 33-годишната Марта Фашина, получи 100 милиона евро. Тя ще получи тази сума, макар че двойката по този начин и не подписа брак, защото децата на Берлускони застанаха сред двамата. По-малкият брат на политика Паоло също наследи 100 милиона евро.

Берлускони завещал още 30 милиона евро на своя непосредствен другар и сътрудник Марчело Дел Утри. Бизнесменът и някогашен сенатор прекара повече от пет години в пандиза, откакто беше приет за отговорен през 2014 година, че е работил като медиатор от 1974 до 1992 година сред сицилианската мафия и миланския бизнес хайлайф, в това число фирмите на Берлускони. Дел Утри сподели, че е бил разчувстван до сълзи от решението на починалия му другар да му завещае такава сума.

„ Той ми беше като брат. Познавахме се повече от 60 години. Той постоянно ми помагаше. Дори в университета той ми предоставяше лекциите си “, сподели 81-годишният Марчело.

Дел Утри ръководи рекламната организация на Берлускони и му оказва помощ да основе партията „ Форца Италия “, от която бе избиран няколко пъти в италианския и европейския парламент. В наследството си Берлускони уточни, че желае да даде част от парите на Фашина, Паоло и Марчело Дел Утри „ в символ на любовта, която изпитва към тях и любовта, която те му дадоха “.

Политикът Луиджи де Магистрис, някогашен кмет на Неапол и някогашен прокурор, написа в Туитър, че наследството в интерес на мафиотите Марчело Дел Утри и Марта Фашине е „ почтено за сапунена опера “.

Що се отнася до фамилния бизнес на Берлускони, най-големите му деца Марина и Пиер от първата му брачна половинка Карла Дал’Оглио ще управляват взаимно холдинга „ Фининвест “. Семейният холдинг включва доста компании, в това число телевизионната група MediaForEurope (бившата „ Медиасет “), издателство Мондадори и банка „ Медиоланум “. Те ще имат 53 % от „ Фининвест “. Марина е началник на борда на шефовете на компанията от 2005 година Хората, които работят с нея, я разказват като твърда и взискателна шефка. Феделе Конфалониери, дългогодишният другар на Берлускони и ръководител на MediaForEurope, един път съпостави нейния жанр на работа с къртене на пневматична бормашина.

Братът на Марина Пиер оглави фамилната телевизионна мрежа „ Медиасет “.

Другите три деца Луиджи, Елеонора и Барбара от втората му брачна половинка Вероника Ларио ще управляват останалите 47% от „ Фининвест “. Преди това те са имали 21,42% дял в компанията, само че не са заемали обилни лидерски позиции в ръководството на бизнеса на татко си, какъвто е казусът с по-големите деца.

След известието за гибелта на Силвио Берлускони цената на акциите на MediaForEurope на борсата в Милано се увеличи за няколко дни, а вложителите заложиха на продажба на групата или на обединение. Тогава представители на компанията разсеяха тези клюки, като увериха вложителите, че ще преминат под контрола на децата на Берлускони. „ Форбс “ оцени положението на Берлускони на 6,4 милиарда евро.

Силвио беше считан за доста спорна фигура. Той беше прочут с многочислените си афери с млади девойки, ексцентричен метод на живот (включващ „ бунга-бунга “ партита) и провокативни изказвания.

Берлускони е бил министър-председател на Италия четири пъти – през 1994, 2001, 2005 и 2008 година През 2011 година той подаде оставка след поредност от кавги и правосъдно гонене: политикът беше обвинен в образуване на секс празненства и връзка с малолетна. Въпреки това хиляди хора пристигнаха да се простят с някогашния министър председател, измежду които кино звезди, представители на бизнес елита и футбола. На 14 юни Италия разгласи народен печал във връзка гибелта му.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР