Silvergate Bank иска още време за подаването на годишния си

...
Silvergate Bank иска още време за подаването на годишния си
Коментари Харесай

Silvergate Bank отлага годишния си отчет на фона на увеличаващите се проблеми

Silvergate Bank желае още време за подаването на годишния си 10-K доклад, според подадена информация от 1 март.

Банката  изиска спомагателни две седмици, с цел да приключи доклада за финансовата 2022 година. 10-K отчетите дават на вложителите обстоен обзор на финансовите резултати, бизнес дейностите и рисковете на дадена компания.

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) изисква от обществено търгуваните компании в Съединени американски щати да ги подават годишно в границите на 60 дни след края на финансовата им година.

Забавянето на подаването на докладите демонстрира дълбоки проблеми за банката, която чака нови загуби през идващите месеци. Това се случва, откакто през последните два месеца банката продаде спомагателни капиталови скъпи бумаги, с цел да изплати дължимите задатъци от Federal Home Loan Bank.

Тези загуби ще се отразят отрицателно на регулаторните финансови съотношения на банката и могат да доведат до това, че тя няма да бъде добре капитализирана. Поради това банката изиска време до 16 март, с цел да проучва проблемите.

Акционерите на Silvergate реагираха отрицателно на новината, а акциите на банката се сринаха с повече от 31% в следборсовата търговия. Тази неустановеност във връзка с финансовото положение на банката оказа напън за намаление на цената на акциите.


 


За страдание, съгласно данни на NYSE, споделени от MarketWatch, акциите на банката са едни от най-шортваните на пазара .
Банка е в радара на регулаторите заради връзката си с банкрутиралата криптоборса FTX и в този момент е изправена пред поредност от неприятни фактори, които водят до нейния спад.

Това включва неотдавнашното ѝ присъединяване в Binance, предизвиквайки безредно развиване, което може да окаже доста влияние върху участващите вложители и акционери.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР