Силвена Роу живее с половин щитовидна жлеза, сподели самата тя

...
Силвена Роу живее с половин щитовидна жлеза, сподели самата тя
Коментари Харесай

Силвена Роу сподели за сериозен здравословен проблем

 Силвена Роу живее с половин щитовидна жлеза, показа самата тя преди дни. Другата половина на органа е била отстранена с интервенция. Топ куринарката има наследствена гуша – заболяване, от което страда и нейната майка. Заради него се наложило да легне под ножа на изявен хирург в Дубай, а в този момент постоянно си изследва хормоните, с цел да държи болестта под надзор.

Само допреди две години звездата от журито на " Мастършеф " имала много сериозен проблем с огромна бучка в основата на шията, която й пречела да преглъща, сподея самата във видео, публикувано посредством канала й в известна интернет платформа. Оказва се, че Силвена Роу страда от тиреоидит на хашимото – нарушена функционалност на щитовидната й жлеза. Самата жлеза почнала да се уголемява. Именно поради това, когато за първи път се появява с кулинарното съревнование на bTV, звездата върви с високи яки, прикриваши бучката на шията й.

" Преди към две години, може да сте забелязали на първите епизоди, когато се появих в България, имах една топка. Аз имах гуша. Това е генетично – майка има гуша и непрекъснато си я изследва ", споделя Силвена. Проблемът на майка й досега се смята само за изящен – лекарите я съветвали да махне бучката единствено в случай че я тормози от позиция на външния й тип. Жената обаче нямала проблем с това и се задоволявала само с постоянни медицински прегледи, с цел да е сигурна, че нищо съществено не заплашва здравето й.

При дъщерята обаче нещата се оказват по-сериозни. " Все отново се появявам по малкия екран и, като приказвам, тази топка се движете нагоре-надолу. Да не приказваме, че към този момент ми беше и малко мъчно да поглъщам – все едно бях глътнала топка за пинг-понг ", споделя Силвена в своето видео. Заради въпросната бучка тя постоянно ходела на прегледи при прочут експерт в Дубай.

Един ден той й споделил, че е време да се оперира. " Бях много наплашена, тъй като съм хипохондричка ", спомня си готвачката. Докторът не изключвал опцията да се наложи да отстрани цялата й щитовидна жлеза. За благополучие се оказало, че няма потребност от чак толкоз последна мярка и че може да мине единствено с унищожаване на половината от нея. Биопсията посочила, че Силвена няма злокачествено заболяване, само че медикът обяснил, че отсега нататък тя ще би трябвало да пие медикаменти, с които да поддържа хормоните си в норма.

Кулинарката обаче решила да опита да си помогне с уместно за болестта й хранене и след няколко седмици се оказало, че няма потребност от хапчета, защото хормоните й били в норма, писа " Уикенд ".

Тя понижила глутена и сладкото и почнала да натъртва на бразилските ядки, рибата, тиквените семки. Макар че не обичала солено, почнала да включва морска сол в менюто си, с цел да си набави задоволително йод. Сега се чувствала прелестно, а постоянните проучвания, което си правела, показвали, че държи болестта си под надзор.

" Шест седмици след интервенцията направих проучвания и докторът сподели: " Нямаш потребност от никакви хормонални добавки, ти си съвършена. " Защо? Защото хапвам правилно. До ден сегашен си върша проучвания постоянно и, да чукна на дърво, нямам потребност от добавки. Карам я с половин щитовидна жлеза ", споделя Силвена. В основата на шията й проличава дребен белег от интервенцията. Той обаче се вижда единствено след доста деликатно вглеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР