Силовият министър Калин Стоянов обвини главния секретар на МВР, че

...
Силовият министър Калин Стоянов обвини главния секретар на МВР, че
Коментари Харесай

Оставката на главсека се иска заради бездействие

Силовият министър Калин Стоянов упрекна основния секретар на Министерство на вътрешните работи, че поради безедействие е виновен за гибелта на шестима чиновници на ведомството . Шестимата служители на реда починаха в границите на противодействието на Министерство на вътрешните работи в незаконната миграция.

Заради бездействията на основния секретар килърът от Цалапица е напуснал страната . Вътрешните инспекции са открили редица нередности в работата на полицейските ръководства в Цалапица и Пловдив. Там е открито, че липсва организация ,  чиновниците на реда не са подхванали дейности за търсене на килъра. Допуснато е той да напусне страната, стана ясно от брифинга му след съвещанието на Министерски съвет.

Според Стоянов има редица пропуски в работата на Петър Тодоров. Едновременно с това Министерство на вътрешните работи регистрира растеж на престъпността.

Министър Стоянов напомни и какви са пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Той е задължен да възнамерява и провежда главните действия във ведомството и да дава отговор за тяхното осъществяване. Това, съгласно Министерство на вътрешните работи шефа не е изпълнено от страна на основен комисар Петър Тодоров. Затова се е стигнало и до гибелта на шестима служители на реда по време на осъществяване на служебните им отговорности. В резултат на несбъднат надзор от страна на основния секретар има растеж на закононарушенията срещу личността - като засяга и известните случаи на домашно принуждение над дами.

Стоянов напомни и убийството в столицата на прочут психолог и това, че майката на жертвата неведнъж е подавала сигнали против килъра. Не им е обърнато нужното внимание, съгласно министъра.

Освен това към момента не е явен механизмът, по който Ангел Христов е влезнал в България. Този случай е в развой на изясняване, сподели той, само че стана ясно, че и този проблем е измежду претекстовете за желаната оставка на Тодоров.

До назначението на нов основен секретар неговите функционалностите ще се извършват от заместник-главния секретар на ведомството.

Надявам се, че президентът на Република България ще схване нашите причини, да прояви схващане при взимане на решението по отношение на настояването за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, акцентира вътрешният министър.

Все още не е коментирано име на нов основен секретар. Той въпреки всичко регистрира, че Петър Тодоров е подал оставката си при следващия случай на умрял служител на реда по време на осъществяване на служебните си отговорности, само че Румен Радев не я е приел. Министърът въпреки всичко е оптимист, че този път президентът ще се съобрази с причините на кабинета.

В момента основен секретар е . по време на служебното държавно управление на Стефан Янев с вътрешен министър Бойко Рашков.   Припомняме, че позицията на основен секретар е съгласувателна с президентството - президентът издава или не издава декрет след предложение от страна на кабинета. 

Премиерът при започване на днешното държавно съвещание, че чакат решението на президента Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР