Силното земетресение в Егейско море в близост до турския западен

...
Силното земетресение в Егейско море в близост до турския западен
Коментари Харесай

Силното земетресение в Егейско море е довело до разрушения в Измир


Силното земетресение в Егейско море наоколо до турския западен бряг и гръцки острови е довело и до разрушени здания. Хората са излезли по улиците на турския крайбрежен град Измир , турската телевизия излъчва фрагменти на разрушени здания. Трусът е бил усетен по цялото турско крайбрежие на Егейско море и в северозападния район Мармара, съобщи Българска национална телевизия.

От качени в уеб страницата на Евросредиземноморския сеизмологичен център фотоси от поданици на измир се виждат и вреди по инфраструктурата - паднала е солидна част от виадукт в града.

Епицентърът е на 17 километра от крайбрежията на провинция Измир , на дълбочина 16 километра, оповестява турската обсерватория.

Жителите на гръцкия остров Самос с население 45 хиляди души, са били посъветвани да стоят надалеч от крайбрежието.

Трусът е усетен и в Истанбул, само че към този момент няма сведения за жертви и вреди.

До момента са регистрирани още 18 вторични труса с магнитуд сред 3 и 4,8 по Рихтер, оповестява Европейският сеизмологичен център.

Земетресението е усетено и у нас. От Българска академия на науките оповестиха за " По света и у нас ", че с изключение на в южната ни част, разбъркването на земните пластове е усетено даже в Русе.

Най-силно са усетили по високите етажи на постройките в София и Пловдив. Хора описват във Facebook, че цели входове са излезли обезпокоени пред блоковете.

 



 

 





 

 

 

 

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР