Силното топене на полярните ледове забавя въртенето на Земята. Тази

...
Силното топене на полярните ледове забавя въртенето на Земята. Тази
Коментари Харесай

Силното топене на полярните ледове забавя въртенето на Земята

Силното размразяване на полярните ледове забавя въртенето на Земята. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Дънкан Ангю от Калифорнийския университет в Сан Диего прави точно премерване и открива, че ледовете се топят в пъти по-бързо от предишни години. С помощта на компютърни симулации той съумява да пресметна, че полюсните шапки стават по-леки и това води до натежаване в региона на екватора.

" Той е пресметнал, че универсалното време, което употребяваме по Гринуич и изчисляваме другите времеви зони, ще би трябвало да се поправя, като още следващата година би трябвало да се отнеме 1 секунда и това да продължи всяка последваща година. Така денонощието ще се съкратява “, изясни доцент Тодорова.

Това ще повлияе всички сфери на човешкия живот, означи тя. " Може да докара до голям безпорядък във всички хронометри, компютри, сателитни системи и финансови пазари. Да не приказваме за нашата дезориентация и възприемането ни на времето “, добави футурологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР