Силното търсене на жилища в Германия и бавното строителство на

...
Силното търсене на жилища в Германия и бавното строителство на
Коментари Харесай

Цените на наемите в Германия продължават да растат въпреки охлаждащия се пазар

Силното търсене на жилища в Германия и бавното строителство на нови здания качва цените на наемите, сочи ново изследване, представено от ДПА.

През първата половина на годината цените на наемите в Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Дюселдорф, Щутгарт и Лайпциг са се качили приблизително с 6,7 на 100, съгласно отчет на водещата компания в бранша на недвижимите парцели " Джоунс Ланг Ласал " (Jones Lang LaSalle - JLL). За същия интервал на предходната година наемите са нарастнали с 3,7 на 100.

Поскъпването е изключително отчетливо в Берлин и Лайпциг. Там наемите порастват са над 10 на 100. през 2022 година в Берлин са регистрирани 86 000 новодошли, а са приключени едвам 17 000 нови жилището, показват от JLL. В другите огромни градове наемите порастват по-умерено, а в Щутгарт даже леко спадат, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Има голям дефицит на жилища в огромните градове, който единствено ще се задълбочава заради спада на жилищното строителство ", споделя специалистът на компанията Роман Хайдрих. " Не чакаме неотдавнашен завършек на повдигането на цените на наемите ".

Проучването демонстрира и разликите в наемите сред осемте огромни града в Германия и останалата й част. Цената на квадрат в тях излиза приблизително 15 евро, което е с 50 на 100 повече от тази в по-малките градове (10 евро) и със 79 на 100 над тази в селските региони (8,60 евро).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР