Силно земетресение с магнитуд от над 7 в района на

...
Силно земетресение с магнитуд от над 7 в района на
Коментари Харесай

Скорошно земетресение от над 7 в района на Истанбул, прогнозира турски сеизмолог

Силно земетресение с магнитуд от над 7 в региона на Истанбул не е далечна вероятност, предизвестява турски сеизмолог, представен от частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Според проф. Наджи Гьорюр упованието за възможен мощен трус в региона на Мраморно море не е просто съмнение, а научна действителност.

"Земната кора под Мраморно море стартира да се пропуква ", сподели ученият пред телевизия ТВ5, представена от Българска телеграфна агенция.

Силно земетресение в Турция

По думите на Гьорюр сеизмичната интензивност напоследък в Силиври, окръг Истанбул, може да е сигнал, че предстоящото мощно земетресение в региона следва даже по-скоро от предполаганото.

"Последните две трусове в морето край Силиври станаха в западния завършек на разлома Кумбургаз, който чакаме да се раздра и в случай че това стане, може да създаде земетресение от минимум 7,2 по Рихтер ", означи ученият, представен от уеб страницата "Сон дакика ".

Експертът е на мнение, че според от разрушенията, които възможен мощен трус ще провокира, броят на жертвите ще е най-малко 120 хиляди. Освен регионът Мармара рисков за трусове е и Източен Анадол, предизвести още проф. Гьорюр.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР