Силно земетресение с магнитуд между 5.0 и 5.2 по скалата

...
Силно земетресение с магнитуд между 5.0 и 5.2 по скалата
Коментари Харесай

Земетресения раздрусаха България, Гърция и Македония тази сутрин

Силно земетресение с магнитуд сред 5.0 и 5.2 по скалата на Рихтер разклати в 06:24 часа тази заран Гърция. Епицентърът е засечен на към 160 км южно от София, на територията на Гърция, в региона на Дойранското езеро, на 7 км северно от Дросатон, Гърция, на 10 км източно от Стар Дойран, Македония и на 145 км югоизточно от Скопие, сочат данните на Евросредиземноморския сеизмологичен център. Според тях магнитудът е бил 5 по Рихтер Няма данни за опустошения и потърпевши, съобщи БГНЕС.

Това е най-силното земетресение от серия от към 10 труса, които бяха регистрирани тази нощ в южната ни съседка. Те са били с магнитуд сред 3.3 и 4 по Рихтер. Най-силното земетресение от 06:24 часа тази заран е усетено с изключение на в Гърция, също и в Македония и в южната част на България. Очевидци от Струмица споделят, че са били стреснати от мощния трус в ранния утринен час.

На българска територия земетресението е усетено най-силно най-силно в Петрич. Хора от Благоевград споделят, че са усетили труса мощно, само че е бил къс. Трусът е усетен и в София.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР