Силно земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер разлюля Турция тази

...
Силно земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер разлюля Турция тази
Коментари Харесай

Мъж от Коня разказа от първо лице за силното земетресение в Турция

Силно земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер разклати Турция тази нощ. На този стадий се оповестява за най-малко 10 починали и доста опустошения. В БТВ се включи Сали Йълдъз от град Коня, който описа от първо лице за ужаса.

" Към 4,17 ч., макар че се намираме на над 500 километра от епицентъра, усетихме здрав трус и се събудихме цялото семейство. Аз преди този момент съм живял в град Коджаели и бях изживял огромното земетресение 7,4. Усетихме, че това не е обикновено земетресение, а е по-голямо. Веднага пуснахме тв приемника и видяхме. Първо оповестиха за 7,6 по Рихтер, след това споделиха 7,4. Веднага разбрахме, че ще има доста жертви, за жалост. Разбира се, че е мощно най-вече по това, че преди земетресението се чува звук подземен. Това е най-ярката разлика с другите трусове. Ние ясно чухме това и като видяхме, че вратите се клатят и полилеите се люлеят, незабавно разбрахме, че става въпрос за огромно земетресение ", описа той.

" Самите хора по малкия екран споделят, че има безусловно счупени, изцяло разрушени здания. От там може да се разбере, че жертвите няма да са малко, за жалост. 

Земетресението визира минимум 10 регионални града. В седем от тях се оповестява за срутени здания. По-късно ще стане ясно къде е най-лошо ситуацията.

Властите споделят на хората да не влизат в постройките. Голям проблем е, че има съществени тапи. Хората под паника се качват на колите си и желаят да излязат от града. Това доста затруднява колите за спешна помощ, пожарните и Гражданска отбрана да се доберат незабавно до мястото на срутените здания ", добави Йолдъз. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР