Силно заразните щамове на коронавируса алфа“, бета“, гама“ и делта“

...
Силно заразните щамове на коронавируса алфа“, бета“, гама“ и делта“
Коментари Харесай

СЗО: Опасните коронавирусни щамове за седмица разшириха географията си

Силно заразните варианти на ковид „ алфа “, „ бета “, „ гама “ и „ делта “ разшириха географията си през последната седмица. Броят на страните и териториите, в които циркулира „ делта " разновидността, се е нараснал за седмица от 142 на 148, заяви през днешния ден Световната здравна организация (СЗО).

Алфа, бета, гама и делта са категоризирани от специалистите като „ разновидности, предизвикващи безпокойствие “. Откритият за първи път през септември 2020 година във Англия вариант „ алфа “ към този момент участва в 190 страни и територии, спрямо миналата седмица, съгласно бюлетина на СЗО.

Вариантът " бета ", който беше разпознат в Южна Африка през август предходната година, се популяризира в 138 страни (с две повече от преди седмица). Щамът „ гама “, открит през септември в Бразилия, в този момент е разпознат в 82 страни (с една повече от предходните седем дни). От своя страна „ делта “ разновидността, прочут на експертите от октомври 2020 година след откриването му в Индия, разшири географията си за седмица от 142 на 148 страни и територии, осведоми БГНЕС.

Според бюлетина на СЗО, от 9 до 15 август заболеваемостта в света се е нараснала с 4% спрямо миналата седмица: открити са над 4,4 милиона нови случая на коронавирусна зараза. В същото време броят на леталните случаи на практика не се е нараснал: общо от 9 до 15 август са регистрирани над 66 хиляди.

По данни на СЗО към 17 август, от началото на пандемията в света са регистрирани 207 784 507 случая на коронавирусна зараза, а 4 370 424 души са умряли.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР