Силно вярваме в това, че никой от вас не би

...
Силно вярваме в това, че никой от вас не би
Коментари Харесай

УНИКАЛЕН трик, с който ще разберете за секунди дали водата в басейна е чиста

Силно имаме вяра в това, че никой от вас не би желал да си отдели почивния ден, с цел да отиде на басейн и най-после да разбере, че водата е толкоз мръсна, че по-добре да не влиза в нея.

Сигурни сме, че всеки, който се къпе в басейна, си задава въпроса дали водата е чиста или мръсна. Едва ли личният състав ще ви отговори с „ Не ” на такова запитване. Невъзможно е на пръв взор да стане ясно, само че пък съществуват трикове, които ще ви оказват помощ незабавно да узнаете истината.

Как да разберем дали водата в басейна е мръсна?

Преди да се потопите в нея, съветваме ви да извършите една бърза обиколка на басейна и да усетите аромата на хлор. Ако той е доста мощен, имайте едно мислено. Това не приказва добре и е симптом, че водата не е от най-чистите.
 Опасностите, които крие плуването в неохраняеми водни обекти Опасностите, които крие плуването в неохраняеми водни обекти
Различните водоеми крият разнообразни рискове. Плуването в откритите води на езеро, море или река е доста по-голямо предизвикателство за...

Силната миризма на хлор напълно не значи, че във водата е добавено голямо количество от него. Това е знак, че вътре в басейна има доста пот и урина. Когато хлорът се комбинира с тях, се образуват съединения, наречени „ хлорамини ”. Именно те са главните дразнители на очите и замирисвам по този начин натрапчиво.

Нашият съвет е да пропуснете къпането в басейн, в случай че попаднете в обстановка, в която усещате хлор на всички места към него.

Когато водата в басейна е чиста, това значи, че миризмата на хлор даже няма да се усети.

Ако въпреки всичко желаете да се потопите във водата и да се отървете от жегите, за предпочитане е преди този момент да сте си взели душ. По този метод предпазвате тялото си от абсорбирането на нежелани химикали.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР