Силно се надявам до края на седмицата да кажа къде

...
Силно се надявам до края на седмицата да кажа къде
Коментари Харесай

Здравният министър обяви кога ще каже къде ще Националната детска болница

" Силно се надявам до края на седмицата да кажа къде ще е Националната детска болница. Работим по план, който да е европейски и нищо на никое място да не се надстроява и да се бутат стени. Не желаеме да се ремонтира някаква остаряла постройка. " Това разгласи служебният здравен министър Асен Меджидиев в „ 120 минути “.

" В момента работим и се приготвя капиталовия план. Силно се надявам в края на седмицата да обявим къде ще е. Желанието ни да е по един същински европейски план. Не да ремонтираме някоя постройка, някъде я да пригаждаме за детска болница, да бутаме стени, да надграждаме. Искаме тя да е в действителност европейска с прелестно незабавно поделение, с хирургични зали. Искаме да има обособена постройка с хотел за родителите. Тя ще бъде Национална детска болница, не е единствено за София. Искаме да е с обособена постройка за рехабилитационен център за децата. С подземни и надземни паркинги, с един голям парк - някъде към 14-15 декара. В края на седмицата се надявам да го разглася ", сподели още Меджидиев.

Здравният министър изясни и какво се случва с изчезналите медикаменти в аптечната мрежа.

„ Писма за изчезнали медикаменти за температура, за деца, кортикостероиди при деца, медикаменти за диабет вид 2 къде са тези медикаменти сега? Проследявам тази обстановка както виждате. Комисията в националния съвет по цени и реимбурсиране сега ревизира и организацията по медикаментите, защото това, което видях, че има някакви изменени формули в системата за електронно следене на медикаментите. Това значи, че преди са се следили над 340 медикамента наложително, Като им падне наличността под 65% в аптечната мрежа, тази електронна система се включва автоматизирано. Т.е. не разрешава се износът им. Те не могат да се експортират. Сега сега се следи единствено 60 медикамента. Около 280 са изтеглени от наблюдаване “, изясни Меджидиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР