Силно се надявам, че този път ще има правителство и

...
Силно се надявам, че този път ще има правителство и
Коментари Харесай

Йотова: Много се отказват от участие в секционните комисии, защото се страхуват от видеонаблюдението

Силно се надявам, че този път ще има държавно управление и постоянен кабинет, който да взема решение значимите и тежки проблеми, които стоят пред страната ни, и да продължи сполучливите практики и решения на служебния кабинет. Това разяснява пред публицисти в отговор на въпрос вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в обичайното честване-поклонение в София във връзка Деня на Тракия.

Попитана за видеонаблюдението на изборите, тя означи, че за първи път ще създадем този опит. " Имах диалози с министъра на електронното ръководство, те ме убедиха, че всички ограничения, които би трябвало да се вземат по закон, са взети, уточни тя. Искам да предупредя за нещо друго - доста хора се отхвърлят от присъединяване в секционните изборни комисии, тъй като се опасяват от видеонаблюдението, тъй като по този начин беше изработен законът, че не се споделя тъкмо какво ще бъде снимано и по какъв начин ще бъде употребявано това, и аз разбирам терзанията на хората. Време е в тази последна седмица преди изборите това да бъде работа освен на ЦИК, на всички политически партии, които вземат участие в изборите - да успокоят своите гласоподаватели за това, че няма да има злоупотреби с видеонаблюдениет ", сподели вицепрезидентът, представена от Българска телеграфна агенция.

Попитана за българските кораби в Румъния, Йотова разяснява, че това не е казус и напомни случай преди години за задържан български транспортен съд, сякаш в румънски води. " Тогава в качеството си на представител в Европейския парламент започнахме една доста огромна акция за освобождението на кораба и на неговия екипаж и макар нашите старания и тогава, си припомням, че много време се проточи. Много е значимо сега да се види тъкмо каква е претенцията на румънската страна и съгласно мен би трябвало да бъдат много по-амбициозни напъните на българските дипломати в това отношение ", разяснява Йотова. 

На въпрос, обвързван с новината, че Русия е сключила съглашение с Беларус за разполагане на тактически нуклеарни оръжия на територията на страната, Йотова разяснява, че става все по-опасно и все по-страшно и по тази причина, когато и тя, и президентът приказват, че би трябвало да се стигне до масата на договарянията, това не са празни приказки. " Това е нашето предпочитание, тъй като повече въоръжения от всички страни води до непредсказуеми решения, които на процедура заплашват към този момент към сериозна война, добави тя. Аз се надявам, че въпреки всичко ще надделее разсъдъкът и в тази ситуация става въпрос малко повече за закани, в сравнение с за същински дейности. Силно се надявам това да е по този начин, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР