Силно се надявам бюджетът да бъде внесен от редовно правителство,

...
Силно се надявам бюджетът да бъде внесен от редовно правителство,
Коментари Харесай

Радев раздаде задачи на 49 НС: Служебният кабинет ще внесе бюджет, ако няма редовно правителство

" Силно се надявам бюджетът да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с ясни политики - в случай че това не стане служебното държавно управление ще внесе бюджет ", това разгласи Румен Радев в първата си тирада пред 49 Народно заседание.

Радев разпредели серия от задания, които той дефинира като " неотложни " за новите народни представители - бюджет, План за възобновяване и резистентност, правосъдна промяна и рационализация на армията, само че не със подмяна на остаряло българско въоръжение за друго " остаряло ".

" Без подозрение приемането на закона за бюджета е първостепенна задача. Предстои решаването на комплицирано уравнение, което би трябвало да подсигурява както приходите на българските жители в условия на рецесия и инфлация, по този начин и вероятността за стопански напредък и запазване на дълготрайната финансова непоклатимост на страната ", разгласи той.

" Очаквам това Народно събрание да поддържа европейския курс, заложен от служебното държавно управление, като одобри създадените от него закони по Плана за възобновяване. Очаквам Народно събрание да потвърди, че правосъдната промяна е осъзната действителна цел за развиването ни като заслужено общество, а не нереална тематика от предизборни акции. Очаквам да се постави завършек на заблудата, че заменяйки няколко остарели танка с други остарели такива, ще решим проблемите с модернизацията. Такъв метод за мен е бягство от отговорност и по отношение на нашите съюзнически отговорности, които изискват развиването на модерни отбранителни качества ", сподели той.

Президентът предвижда, че стабилно ново ръководство може да има единствено на основата на " ясни и споделени цели, да не забравяме и полезности ".

" От вашите решения зависи просперитета на нацията и европейското бъдеще на България. Няма да го реализираме с лозунги, а с дейности, загърбване на тяснопартийни ползи и с слагане на амбициозни национални цели ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР