Силно контролираната държава Туркменистан забрани излъчването на секс и насърчаването

...
Силно контролираната държава Туркменистан забрани излъчването на секс и насърчаването
Коментари Харесай

Туркменистан забрани секса по телевизията

Силно следената страна Туркменистан забрани излъчването на секс и насърчаването на "лоши привички " по малкия екран със закон, който има за цел да сътвори "положителен имидж " на централноазиатската страна, осведоми ТАСС.

Законът, подписан от президента Гурбангули Бердимухамедов през уикенда, съгласно държавния вестник Neutral Turkmenistan, цели да "защити малолетните " от еротично наличие.

Докато в закона не се показва съответно какви "лоши привички " би трябвало да бъдат спестени по малкия екран, държавното управление на Бердимухамедов стартира война против тютюнопушенето в републиката с население към 5 милиона души.



Също по този начин не се изяснява по какъв начин наличието ще бъде решавано дали е "порнографско " или "еротично ". На процедура телевизионните канали от дълго време демонстрират разновидности на непознати филми с орязани полови и еротични подиуми.

В новия закон също се споделя, че би трябвало да се основават телевизионни и радиопрограми, които да демонстрират позитивен имидж на Туркменистан.

Според "Репортери без граници " някогашната руска република е на 178 място от 180 страни в показателя за медийната независимост.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР